Moskisvet.com
PokerStars Carribean Adventure

Poker

Dobrodelni pokeraši skupaj v boju proti aidsu

PS
18. 01. 2011 08.54
2

Vrhunec poker festivala PokerStars Caribbean Adventure (PCA), ki je eden izmed največjih turnirjev na svetu, je bil dobrodelni turnir, na katerem so zbirali denarna sredstva za boj proti aidsu.

Kevin Dilon
Kevin Dilon FOTO: pokerstars
Med skoraj 60 udeleženci dobrodelnega turnirja so bili tudi igralec Verne Troyer, bolj znan po vlogi 'Mini-me' v filmu Austin Powers, TV voditeljica Ricki Lake, španska nogometna legenda Poli Rincon, profesionalni golfist Sergio Garcia, bivši košarkaški zvezdnik John Salley, zvezdnik serija Entourage Kevin Dillon in številni drugi. Slavnim igralcem so se pridružili tudi profesionalni igralci pokra in člani profesionalne ekipe Team PokerStars Pro, med njimi aktualni svetovni prvak Jonathan Duhamel, Joe Cada, Greg Raymer in Liv Boeree. Na turnirju je zmagal kanadski igralec Anh Nguyen, ki je prav tako član ekipe PokerStars Prom, drugo mesto je zasedel Martin Hruby, na tretje mesto pa se je povzpel Andy Lowe. Zmagovalci turnirja so za svoj uspeh prejeli praktične nagrade, denar od vpisnine na turnir pa se je zbiral v dobrodelnem fondu.

Ricki Lake
Ricki Lake FOTO: pokerstars

Izkupiček dobrodelnega turnirja za raziskave aidsa

AmfAR se ukvarja z zbiranjem sredstev za boj proti aidsu. Od leta 1985 je združenje v svoje aktivnosti investiralo že približno 290 milijonov dolarjev, po svetu pa deluje več kot 2.000 raziskovalnih enot. "Današnji turnir je zopet presegel naša pričakovanja in veseli smo, da PokerStars že drugo leto zapored zbira denar za raziskave aidsa. Zaradi aidsa vsak dan umre 5000 ljudi in z vsako donacijo smo bližje našemu cilju – najti učinkovito zdravilo za to bolezen," je ob zaključku dogodka povedal Kenneth Cole, predsednik združenja AmfAR.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497