Moskisvet.com
Tian Shou - 2

Poker

38 evrov spremenil v milijone

PokerStars
10. 06. 2013 15.00
6

Pred šestimi leti se danes 27-letni Tian Shou še ni zavedal, da bo postal milijonar. Takrat je bil namreč reven študent, ki je obenem skrbel za svojo mamo in sestro. Ko se je začel ukvarjati s pokrom, se je njegova življenjska zgodba obrnila na glavo.

Tian Shou - 2
Tian Shou - 2 FOTO: PokerStars
"Eden izmed mojih prijateljev je bil prepričan, da se bom v pokru dobro znašel, zato mi je posodil 50 dolarjev (38 evrov) in mi v eni uri razložil pravila igre. Šest mesecev kasneje sem zaslužil prvih 100.000 dolarjev (75.660 evrov). Tri leta kasneje sem imel že prvi milijon, s čimer sem svojo družino rešil revščine," je svojo zgodbo začel Tian Shou. Shou se namreč s svojo izjemno igro, vztrajnostjo in disciplino že peto leto zapored uvršča med pokeraše, ki dosegajo status Supernova Elite. Pred kratkim se je uvrstil tudi v »PokerStarsovo dvorano slavnih«, kjer mu družbo delajo znani pokeraši, kot so Kevin Thurman, Bertrand Grospellier, Randy Lew in Grayson Physioc. Ob tej priložnosti je s strani PokerStars prejel tudi prestižno uro TAG Heuer, ki jo Shou s ponosom nosi. "S pokrom sem zaslužil več milijonov dolarjev, a me materialistične stvari ne zanimajo preveč. Ne nosim nakita ali drugih prestižnih dodatkov, oblačil ali kaj podobnega. A PokerStarsova ura je izjema, saj me vedno znova spominja na moje uspehe in kaj vse me še čaka v življenju," je še dodal.

Včasih živeli iz meseca v mesec, danes imajo nov dom

Še pred šestimi leti je bil Shou študent v Avstraliji, kjer je denar služil z delom v strežbi. V šoli mu je šlo zelo dobro, saj je fakulteto zaključil med najboljšimi v razredu, a se je vseskozi moral ukvarjati s finančnimi težavami, saj je skrbel tako za svojo sestro kot za mamo. Ko je začel igrati poker, je kmalu ugotovil, da bo ta igra postala velik del njegovega življenja. Suvereno se je povzpenjal po lestvici in tako na leto ustvaril več kot 500.000 evrov dobička. "Z mamo in sestro smo celo življenje živeli iz meseca v mesec, velikokrat smo se morali preseliti, enkrat so nas celo prisilno izselili. Sedaj sem za svojo družino lahko kupil dom, kot si ga zaslužimo," pravi Shou.

Kot mojster spletnega pokra se Shou redno udeležuje turnirjev z vpisninami 25 $/50 $ (19 ali 38 evrov), kjer je naenkrat največ zaslužil 150.000 dolarjev. Imel je priložnost igrati tudi proti Danielu Negreanuju, katerega je suvereno premagal in v eni igri osvojil kar 108.000 dolarjev (81.700 evrov). Poker igra približno šest ur dnevno, zadnje čase pa se za kakšen dan tudi odmakne od računalnika in uživa s svojo izbranko. "Spoznal sem čudovito žensko in ugotovil, da je zapravljanje denarja veliko bolj zabavno kot pridobivanje le-tega," je še dejal zaljubljeni Shou.

Tian Shou - 1
Tian Shou - 1 FOTO: PokerStars


 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497