Moskisvet.com
Gola

Erotika

'Zaradi golih fotografij sem preživljala pravi pekel'

S.C.
19. 07. 2013 14.51
4

Vse več je vedno mlajših in mlajših deklet, ki se fotografijo gole ali vsaj napol gole; nekatere zaradi želje partnerja, druge si morda na ta način želijo pridobiti čim več oboževalcev na družbenih omrežjih, spet tretje zaradi modnega trenda oziroma kar tako. A kot vemo, se takšne fotografije namenoma ali ne ’tik tak’ znajdejo na spletu in lahko marsikateremu dekletu uničijo življenje. Gole fotografije so tako skoraj uničile življenje neki poročeni ženski iz Johannesburga, čeprav jih sploh ni posnela.

So dekleta, ki ’bogsigavedi’ zakaj na spletu objavljajo svoje pikantne fotografije, in so dekleta, ki še pomislijo ne, da bi se fotografirale v kočljivih položajih oziroma gole. Med slednje sodi tudi 35-letna Nereshnee Elijah iz Johannesburga, ki je zaradi golih fotografij doživljala pravo nočno moro. Nekega dne je namreč v svoj spletni poštni nabiralnik dobila bizarno sporočilo od neznanega pošiljatelja. "Sprva sem sporočilo ignorirala, saj sem bila prepričana, da gre za ’spam’, ko pa sem ga nekaj dni kasneje vendarle iz radovednosti odprla, me je skoraj kap," je zaupala medijem. Anonimnež je namreč Elijah zagrozil, da bo na njenem Facebook profilu objavil njene gole fotografije, če mu ne plača 230 evrov. V naslednjem sporočilu si je premislil ter povišal znesek na 500 evrov.

Delo z računalnikom
Delo z računalnikom FOTO: Thinkstock

Sprva se ni pretirano obremenjevala s tem, saj je bila prepričana, da gre za pomoto, glede na to, da se nikoli ni fotografirala niti v perilu, kaj šele brez vsega, ko pa je v priponki njegovega sporočila zagledala dve fotografiji, ki jih je neznanec nameraval objavili, je vedela, da misli resno. Na fotografijah je bila sicer neznana ženska, a na prvi pogled na las podobna nesrečni Nereshnee, saj je bil njen obraz delno zakrit. Čeprav je vedela, da na sliki ni ona, ni bila ravno prepričana, če bi temu verjeli tudi njeni prijatelji na Facebooku. "Najbolj me je skrbelo, ker je bilo dekle na fotografiji Indijka tako kot jaz in prepričana sem, da bi marsikdo verjel, da sem to v resnici jaz," je priznala svoj največji strah. Glede na to, da je poročena in ima službo, bi ji tovrsten škandal lahko zlahka uničil tako zakon kot tudi kariero.

Skušala se je zbrati in si je tako s pošiljateljem izmenjala še nekaj sporočil ter na ta način poskusila ugotoviti kaj več o njegovi identiteti. Žal ji to nikakor ni uspelo, je pa z grozo ugotovila, da perverznež o njej ve veliko več kot je pričakovala, tudi s kom je poročena in kje dela. "Sem profesionalec in nikoli me ne boš izsledila. Poznam vse tvoje profile in vem marsikaj o tvojem življenju, zato se nikar ne zaj... z mano," je zapisal v enem izmed sporočil. V zadnjem je šel še korak dlje in ji dal natančna navodila, kam in kako naj mu dostavi denar. Morala bi priti v določeno restavracijo s hitro prehrano, denar dati v vrečko, v kateri je bila prej hrana in nato vrečko vreči v označen koš za smeti. Za povrh ji je še zagrozil, da bo spremljal vsak njen korak, zato naj se nikar ne skuša igrati njim.

Čeprav jo je bilo na smrt strah, se je vendarle odločila, da skrivnostnega pošiljatelja ne bo ubogala in se tako ni pojavila v restavraciji z denarjem kot ji je naročil. Je pa zaprla profile na vseh družbenih omrežjih in od takrat ni dobila več nobenega sporočila. "Že nekaj časa mi sicer več ne grozi, čeprav priznam, da se ga še vedno bojim, ker ve kje živim in pozna mojo družino. Upam da bom sedaj imela mir," še zaključi ženska, ki je zaradi golih fotografij več tednov preživljala pravi pekel.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497