Moskisvet.com
Ne morejo skriti, tudi če bi hotele - 7

Erotika

Ne morejo jih skriti, tudi če bi hotele

U.K.
07. 07. 2012 08.56
9

A puncam v tej galeriji res ni treba ničesar skrivati. Pravzaprav se zdi, da bi marsikatera med njimi potrebovala orožni list za ta smrtonosna ... orožja.

V zadnjih nekaj letih je svet postal obseden z amaterskimi fotografijami in ni težko razumeti zakaj. Fotografije na družbenih omrežjih so večinoma pristne, prikazujejo naravno lepoto in v večini primerov niso produkt računalniškega obdelovanja. So kot nekakšni resničnostni šovi, ki nas nenehno obkrožajo in ki se jih vsaj moški ne morejo nikoli naveličati.

A naj se še tako slepimo, svet v veliki večini še zmeraj pripada moškim in edino pravo orožje, ki ga ima povprečna ženska, je njeno telo. A to orožje ima rezila na vseh straneh. Ženska si lahko hitro prisluži neprijetne vzdevke, poleg tega pa lahko nesramni komentarji popolnoma "ubijejo" še tisto malo samozavesti glede telesa, kot ga premore povprečno dekle.

Lisa Hughes je dobro znana feministična blogarka in pred kratkim je zapisala blog na temo ženskega telesa na internetu. Blog je začela s tem, da smo ljudje, ki komentiramo na internetu, 99 odstotkov časa popolnoma nori, kar si moramo priznati, da večinoma drži. Pri amaterskih fotografijah žensk se večinoma debatira o telesu/videzu. Po njenem mnenju je celoten internet postal obseden s telesnim videzom, kar seveda ni ravno neka novost, a verjame, da so šle stvari čez vsako normalno mejo. Če se zvezdnica zredi za kilogram ali dva, to sproži na sto tisoče debat, člankov in tako naprej. In Lisa ugotavlja, da pravzaprav niso moški tisti, ki so najbolj kritični, predvsem kritizirajo in napadajo ženske. Ustvarja se namreč neka splošna norma o tem, kakšna bi naj bila "prava ženska". A kot je dejala Lisa, ženske pač "prihajajo" v vseh oblikah in velikostih in prav to jih dela nekaj posebnega. Verjemite, moških raznolikost prav nič ne moti. In treba se je zavedati še dejstva, tudi ženske ocenjujejo moške.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369