Moskisvet.com
Predigra

Erotika

Kako postati mojster predigre

Moškisvet.com
03. 11. 2021 05.00
0

Moškim koncept predigre pogosto ni najbolj razumljiv. Vendar je nujen korak, saj pripravi žensko telo.

Alex Matlock je doktoriral iz socialne psihologije in se specializiral za seksualno fiziologijo, kar ga uvršča med največje strokovnjake za človeško seksualnost. In na to temo je napisal več knjig, poleg tega v svojih blogih daje nasvete, ki bi jih moški morali poznati. Pred kratkim je napisal razpravo o predigri, o kateri pravi, da je pomembnejša od samega spolnega akta.

seks za ocene - 2
seks za ocene - 2 FOTO: iStockphoto
Zdrav moški je večinoma nenehno pripravljen za "akcijo" in moško telo večinoma ne potrebuje "ogrevanja", kar seveda ne pomeni, da moški ne uživajo v predigri. Ženske po drugi strani potrebujejo v večini primerov več časa, da pridejo do orgazma, in prav zaradi tega je pomembna predigra.

Alex najprej svari pred dejstvom, ki ni nič novega, a ga moški vseeno pogosto ignorirajo: vsaka ženska je drugačna. In prav zato je ključ do dobre predigre in ne nazadnje samega spolnega akta v raziskovanju. Treba je spremljati njene reakcije (glasove, premike telesa …) in seveda pravilno razumeti govorico njenega telesa. Žal ženske nerade učijo moške, kaj morajo storiti, tako da so pogosto prepuščeni sistemu poskusa-napake.

Nasveti za predigro

Slačenje:
Slačenje je po mnenju dr. Matlocka precej pomembno, saj pomeni začetek tega, kar se bo zgodilo. Obstajata nekako dva načina: počasi kot polž in hitro kot tekmovalni konj. Ko ste prvič s punco, naključno izberite en način, nato pa naslednjič preskusite drugega.

Počasi kot polž:
Počasi ne pomeni, da počasi vlečete obleko z nje, celoten postopek mora biti že predigra. Počasi odstranjujte vsak kos obleke in se dotikajte njene kože ter poljubljajte dele njenega telesa. Naj vas ne bo strah omeniti, kako seksi je in lepa. Naj bo še takšna lepotica, ženske zmeraj potrebujejo dodatna zagotovila. Ko ji slečete modrček, ne poskušajte takoj sleči njenih hlačk. Čakanje bo samo podžgalo njeno strast.

Hitro kot tekmovalni konj:
Pri tej tehniki gre za to, da ji pokažete, da preprosto ne morete kontrolirati svojega poželenja po njej. Da bi radi čim prej videli njeno golo telo. A navadno ni dobro, da bi kar strgali obleko z nje.

Seks za eno noč
Seks za eno noč FOTO: iStockphoto

Poljubljanje
Poljubljanje je najpomembnejši del predigre in Alex poudarja, da ne gre le za poljubljanje usta na usta, temveč poljubljanje celotnega dela telesa. Ustnice, jezik, zobje, vse to so odlična orodja, ki jih moški mora uporabljati, a jih mora tudi znati uporabljati. Pri tem pa smo zopet pri starem pravilu, da je vsaka ženska drugačna. Grizljanje ušesnih mečic lahko pripelje eno punco do roba orgazma, drugo pa iz vaše spalnice. A glavne erogene cone, ki jih je pametno poljubljati, so gotovo ušesa, veke, vrat, ramena, prsi, trebušček, hrbet, notranji del nog, stopala in seveda ustnice.

Pri poljubljanju mnogi moški delajo napako in preprosto potisnejo jezik v njena usta, kar je lahko napaka, še posebej, če ste dekle šele spoznali. Približajte se njenim ustnicam, se jih dotaknite s svojimi, jih rahlo obliznite in se igrajte z ustnicami. Počakajte, da vas ona poišče s svojim jezikom. Poskušajte najti ritem njenih ustnic in se premikajte skladno z njo. Podobno kot pri plesu.

Seks govor
Mnogi moški, pa tudi ženske, se neradi pogovarjajo o seksu, še posebej med samim aktom. Moškim je takšno govorjenje pravzaprav nepotrebno, saj so precej bolj vizualni. Ženske pa za vzburjenje potrebujejo domišljijo, zato jo bodo pravilne besede vzburile. Alex predlaga, da jo preprosto vprašate, kaj želi, da naredite. Tako bo o tem premišljevala in nekoliko kasneje tudi čutila, kar jo bo vzburilo do roba orgazma ali preko.

Penis
Penis ni le sredstvo za penetracijo, lahko je tudi izvrstno orodje za predigro. Seveda bi lahko v tem primeru uporabili tudi vibrator. S penisom lahko dražite njen klitoris ali enostavno krožite po spolnem organu (predvsem delu, ki se imenuje perineum, ki je precej občutljiv). Igrajte se z njim okoli njenega klitorisa in tako dvigujte njeno poželenje.
Pomembno je, da se predigre lotite potrpežljivo in predvsem pazite, da ne boste izpadli kot robot, ki se nalog loti matematično. Najbolje je, da se prepustite, opazujete njene reakcije in predvsem da ste potrpežljivi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470