Moskisvet.com
Osvoji lepotno operacijo 2013 - 14

Osvoji lepotno operacijo

Razkrivamo razultat Erikove liposukcije!

Nataša Jurca
06. 03. 2013 09.09
31

Še nedolgo nazaj je 38-letni Erik Koler mislil, da se maščobnih blazinic na trebuhu ne bo nikoli znebil. A sanje so se mu uresničile, ko je 18. februarja izvedel, da je zmagovalec nagradne igre Osvoji lepotno operacijo, ki je hkrati potekala na portalih Moškisvet.com in Zadovoljna.si.

FOTOGALERIJA: Erikova pravljica
Teden pozneje ga je v Zagrebu na kliniki Glumičić-Džepina že čakal težko pričakovani trenutek. Dr. Siniša Glumičić mu je opravil liposukcijo. Kljub začetnemu strahu je Erik poseg pogumno prestal, že dan pozneje pa je Erika in Tadejo Casar, zmagovalko s portala Zadovoljna.si, kombi iz Zagreba odpeljal na šestdnevno okrevanje v Terme Šmarješke Toplice.

Erik Koler - 7
Erik Koler - 7 FOTO: Aljoša Kravanja
Okrevanje v Termah Šmarješke Toplice

Erika in Tadejo smo prepustili rokam strokovnjakov, slab teden pozneje pa smo se spet srečali z Erikom. Ujeli smo ga ravno med sprehodom, z veseljem pa je prečudovito okolico Term Šmarješke Toplice ob klepetu razkazal tudi nam. "Zadnjih pet dni sem se imel super, lahko rečem, res. Razvajanje, razvajanje in še enkrat razvajanje. Se pravi pooperacijska nega v pravem pomenu besede," nam je povedal in dodal, da sta mu zdravniška nega ter oskrba močno olajšali bivanje in skrajšali čas okrevanja po operaciji. "Po vsej verjetnosti doma ne bi imel takšnih rezultatov kot tukaj. Masaže močno pripomorejo k okrevanju. Tudi samo počutje se spremeni, dejansko je fenomenalno.''

V času bivanja v termah je imel Erik prilagojeno prehrano. "Hrana je bila prilagojena moji dejanski fizični pripravljenosti in sposobnostim v tem trenutku. Energetski vnos je bil omejen na 5021 kJ (1200 kalorij) dnevno. Hrane je bilo dovolj in tudi zelo pestra je bila ... Tako da je bilo mešano vsega, mesa in zelenjave. Večinoma pa sem jedel zelenjavo." Za naprej je Eriku prehranska strokovnjakinja Janja Strašek oblikovala tudi jedilnik. "Dobil sem jedilnik in smernice, koliko joulov naj bi zaužil dnevno v naslednji tednih in potem tudi pozneje ter pri nadaljnjih aktivnostih, ko se spet vrnem v svoje staro življenje. Se pravi, ko začnem z normalnimi treningi in drugimi aktivnostmi."

Erik Koler - 2
Erik Koler - 2 FOTO: Aljoša Kravanja

Nad rezultatom je navdušen

Ker Erik po posegu ni imel povojev, le prevezo, ki jo je lahko snel, si je rezultat liposukcije lahko ogledal že sam, pred pregledom dr. Glumičića. "Bolečina je tudi malo prisotna, a še zdaleč ni tako močna, da ne bi mogel zdržati. Z rezultatom sem zelo zadovoljen," je povedal.

Erika je nato čakalo še zadnje razvajanje, masaža vratu in nega obraza, zatem pa pregled pri estetskem kirurgu dr. Siniši Glumičiću. Kirurg mu je najprej snel obvezo, zatem pa si ogledal trebuh in rezultat operacije. "Erik je bil resnično odličen kandidat za operacijo. Imel je eno izolirano področje odvečnega maščobnega tkiva," je povedal. "Odstranili smo mu okoli 2,2 litra čistega maščobnega tkiva in v bistvu sem začuden, kako se je njegova koža po samo petih oziroma šestih dneh od operacije lepo prilagodila. Nekaj limfne tekočine je še ostalo, a bo ta odtekla v nekaj tednih."

Erik Koler - 9
Erik Koler - 9 FOTO: Aljoša Kravanja
Z rezultatom posega je bil tako izjemno zadovoljen. "Erik se že jutri lahko vrne na delo, v roku dveh tednov v telovadnico, tega maščobnega tkiva pa se je znebil za vedno, tako da je operacija absolutno uspela. On se počuti izvrstno, ima apetit, normalno funkcionira, hodi, vse lahko počne," je še komentiral. Eriku je kirurg še odstranil šive, na operacijo pa ga danes spominjajo le še privlačen trebuh in drobne, skorajda nevidne brazgotinice.

Na mestih, kjer so bile še teden nazaj luknjice, skozi katere je kirurg opravil liposukcijo, so danes le še drobne, komajda opazne brazgotinice, ki bodo sčasoma še bolj zbledele.
Na mestih, kjer so bile še teden nazaj luknjice, skozi katere je kirurg opravil liposukcijo, so danes le še drobne, komajda opazne brazgotinice, ki bodo sčasoma še bolj zbledele. FOTO: Aljoša Kravanja
Liposukcija – ne le rešitev, tudi spodbuda

Kot pravi dr. Glumičić, je prednost liposukcije predvsem ta, da je maščoba, ki jo med posegom odstranijo, odstranjena za vedno. Kot dodaten plus posega pa je ta, da deluje na večino pacientov spodbudno. "V bistvu ima liposukcija neki 'feedback' mehanizem, pri katerem pacient po liposukciji veliko bolj skrbi zase. Uživati začne kakovostnejšo hrano in manjše obroke, veliko več časa posveča vadbi in v bistvu naredi nekakšen velik korak naprej, ker mu je s posegom uspelo doseči nekaj, kar mu z vadbo ni. Ko bo Erik videl dokončni rezultat, mu bosta postali tako kakovost hrane kot tudi vadba še veliko pomembnejša elementa," še pravi. Svetuje pa, da pacient po liposukciji nekaj dni najprej miruje. "Pacient se lahko po tednu dni počitka počasi vrne k normalnim aktivnostim. Po dveh tednih se lahko vrne k športnim aktivnosti, po štirih tednih pa k vsem aktivnostim. Takrat ni več nobenih omejitev. Kot sam pravim, čas 'od operacije do plaže' traja nekje od štiri do šest tednov."

Svečan zaključek

Po zadnjem razvajanju v Termah Šmarješke Toplice in pregledu je Erika in Tadejo čakalo še eno prijetno presenečenje. Iz term smo ju prepeljali v idilično okolje gradu Otočec, kjer sta ju najprej sprejela dr. Glumičić in vodja Poslovne enote Hoteli Otočec Dejan Koncilja. Sledil je kozarček penine, preden so jima na mizo začeli prinašati dobrote, pa je gospod Koncilja našima zmagovalcema izročil še drobno pozornost, darilni bon za razvajanje v Termah Šmarješke Toplice, kamor se bosta, kot pravita, z veseljem še velikokrat vrnila.

Erik Koler - 3
Erik Koler - 3 FOTO: Aljoša Kravanja

Sledilo je razvajanje ustnih brbončic. V romantičnem okolju so jima postregli s pravimi kulinaričnimi mojstrovinami, ob katerih bi se sline pocedile še tako zahtevnemu gostu. Po slastnih grižljajih in klepetu ob soju sveč pa sta Erik in Tadeja še zadnjič nazdravila na nepozabno izkušnjo, ki se je obema vtisnila v topel spomin in na novo sklenjeno prijateljstvo.

Nepozabno okolje

Grad Otočec stoji na idiličnem otočku sredi reke Krke in je edini slovenski grad na otoku sredi reke. Leži na polovici poti med Ljubljano in Zagrebom in v bližini Novega mesta, zato predstavlja odlično izhodišče za okoliške potepe do t. i. dolenjskih Benetk, Kostanjevice na Krki, Gorjancev in Bele krajine. Le nekaj minut vožnje od gradu pa se nahajajo tudi Terme Dolenjske Toplice in Terme Šmarješke Toplice, ki nudijo razvajanje v termalnih vodah.

Grad Otočec
Grad Otočec FOTO: osebni arhiv

Grad Otočec je stoletja služil kot močna utrdba pred napadalci, hkrati pa tudi kot prijetno in razkošno zatočišče številnih plemiških družin. V 13. stoletju so v Gradu Otočec bivali plemiči de Werde, znani tudi kot vitezi Otoški, med pomembnejšimi pa so bili poleg vitezov Otoških tudi tirolski plemiči Villandresi, stotnik žumberaških uskokov Ivan Lenkovič ter plemeniti Janez Sonce, o katerem je Ivan Tavčar napisal povest. Pred drugo svetovno vojno je bil grad v lasti rodbine Marghieri de Commadona, danes pa grad predstavlja hotel, namenjen vsem, ki si želijo uživati v razkošju, naravi in kulinariki s starodavnimi navdihi in inovativnimi pristopi.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369