Moskisvet.com
Scott westgarth

Borilni športi

Zmagal v ringu, nato pa se v garderobi zgrudil in umrl

N.J.
26. 02. 2018 13.21
7

V soboto zvečer sta v ringu v Doncasterju pomerila moči 31-letni boksar Scott Westgarth in Dec Spelman. Zmagal je Westgarth, ki pa se je v garderobi zgrudil in izgubil bitko za življenje, poročajo britanski mediji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
31-letni Scott Westgarth se je po koncu borbe slabo počutil, kar je videti tudi v intervjuju, ki ga je dal po koncu borbe. V garderobi se je zgrudil. Takoj so ga odpeljali v bolnišnico, saj so sumili možganske krvavitve, a je tam umrl.
Scott westgarth
Scott westgarth FOTO: YouTube

Stefy Bully, njegov promotor, je preko Twitterja sporočil, da je kot promotor boksarskih šovov in mladega človeka, ki je umrl med opravljanjem dela, ki ga je ljubil, ostal brez besed. »Počivaj v miru, fant, moje misli gredo tvoji družini in ekipi. To so najtežji dnevi, ki jih preživljam.« Dogodek je skrušil tudi Deca Spelmana, katerega udarec je bil za mladega boksarja usoden. »Absolutno sem strtega srca in brez besed. Molim za Scottovo družino in ljudi, ki so mu blizu. Počivaj v miru, prijatelj moj.«

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Westgarth je v boksu veliko obetal. 31-letnik, ki je boksati začel pred 7 leti iz čistega užitka, nikoli ni načrtoval uspešne boksarske kariere in se je v preteklosti ukvarjal celo s smučanjem in kuhanjem, je v svetu boksa hitro napredoval. Za seboj je imel 6 zmag, 2 poraza, po dobljeni zmagi je statistiko 'popravil' na 7-2-1 in bil v svoji kategoriji le še eno zmago oddaljen od naslova angleškega prvaka.

Svojo zadnjo borbo proti Spelmanu je po 10 rundah zmagal po točkah, čeprav je med samo borbo doživel hud udarec. Zaradi njegovega stanja po borbi so odpovedali vse naslednje borbe tistega večera. 

scott westgarth
scott westgarth FOTO: YouTube

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492