Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

''Ženske tu ne smejo parkirati''!

S.R.
17. 07. 2012 14.04
2

Tale ideja je pa odlična ali pa zelo nespametna, odvisno od vašega mnenja o tem, kateri spol je boljši v vožnji. Župan mesta Triberg v jugozahodni Nemčiji se je namreč znašel pod plazom kritik, ko je nekaj parkirnih mest v novi garaži označil 'samo za moške'. Moškim se to zdi na moč primerno, saj so v isti parkirni hiši tudi prostori 'samo za ženske', ženske pa so seveda pobesnele.

Oznako 'samo za moške' sta si sicer prislužili dve parkirni mesti, ki sta kar precej zahtevni za parkiranje. Župan Gallus Strobel pa je pojasnil, da jih je s tovrstno oznako označil zato, ker ženske pač tam težje parkirajo.

Voznik mora v omenjeni dve parkirni mesti namreč diagonalno zapeljati nazaj in se pri tem še izogibati stebrov in zidu. Župan Strobel pa je očitno mnenja, da je tovrsten manever pač pretežak za ženske ter da so moški pri parkiranju pač boljši. Ženske so seveda nad potezo ogorčene, moški pa prav veseli, saj, kot omenjeno, je v garaži tudi nekaj mest, ki so označena 'samo za ženske'.
Čeprav se županova poteza zdi seksistična, pa je treba poudariti, da je od vseh 218 parkirnih mest samo 12 takih z oznako 'samo za ženske'. Ta parkirna mesta so predvsem v bližini izhodov in bolje osvetljenih delih garažne hiše.
Župan Strobel pa je nad medijsko pozornostjo, ki jo je pritegnila njegova poteza, naravnost navdušen, saj takšne reakcije ni pričakoval. Že nekaj dni namreč neprestano zvonijo telefoni v njegovi pisarni, obiskala pa ga je tudi televizija. Vse skupaj jemlje kot odlično reklamo, poleg tega pa poziva ženske, da naj pridejo v njegovo parkirno hišo in dokažejo, da se moti. ''Ko pa so že ravno tu, si lahko ogledajo tudi mestne znamenitosti,'' je še dodal župan.
Omenjena parkirna prostora si lahko ogleda na fotografiji, potem pa premislite, ali bi bili sposobni tam parkirati. A glede na to, da manever ni tako enostaven, bo kakšen voznik slej ko prej zagotovo malce oplazil stebre ali pa steno. Še toliko bolj zabavno pa bo, če bo avtomobil na teh dveh parkirnih mestih prvi opraskal moški, saj se bo nekako sesula županova teorija o tem, da so moški boljši pri parkiranju.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382