Moskisvet.com
notino mothers 25506

Novice

Oglas

Zdravje in kondicija: Užijte pomlad in se na športne aktivnosti odpravite v naravo

P.R.
28. 03. 2023 05.00
0

Sonce končno pridobiva na moči, odpravite se ven in se napolnite z energijo in vitaminom D! Prvi spomladanski žarki nam spet prinašajo motivacijo za gibanje in nas vabijo k disciplini. Ujemite val evforije toplejšega vremena in izboljšajte svojo kondicijo, saj nam pomlad ponuja celo vrsto športnih aktivnosti. Naj vas naši nasveti navdihnejo!

Začnite teči

Ne glede na to, ali ste tekaški začetnik, ali pa ste pozimi zapadli v tekaško zimsko spanje, nikakor ne smete zamuditi spomladanskega začetka. Nič ne bo narobe, če boste za prve spomladanske izhode izbrali hitro hojo, ki je lahko prav tako blagodejna in učinkovita. Za tek v naravi potrebujete le nekaj stvari – primerno tekaško obutev in funkcionalna oblačila, slušalke in kakovostne stekleničke za vodo za osvežitev.

Na stekleničke Equa, katerih oblika je popolnoma prilagojena za udobno držanje v roki in osvežitev med vsako športno aktivnostjo, se lahko zanesete. Vendar pa ni priporočljivo, da med tekom stekleničko predolgo držite v roki, saj lahko to prispeva k poslabšanju tehnike, zvijanju trupa in nastanku grbe v prsnem delu hrbtenice. Med daljšim tekom je priporočljivo, da stekleničko pritrdite na torbo za okrog pasu ali v tekaški nahrbtnik. 

Se želite med tekom res potruditi in ste precej izkušen tekač? Preizkusite tek z utežmi za roke znamke Spokey, specializirane za športno opremo za otroke in odrasle. Te uteži obtežijo telo, ki mora nato porabiti še več energije. To je zelo učinkovit način za povečanje vzdržljivosti, krepitev mišic in kondicije.

Vadba na prostem
Vadba na prostem FOTO: Arhiv naročnika

Vadba na prostem

Ali sploh obstaja kaj boljšega kot občutiti sončne žarke na lastni koži? Zakaj se torej na telovadbo ne bi odpravili v naravo? Trening na svežem zraku bo zagotovo prebudil naše, po zimi zaspano telo. Pozitivno bo vplival na naše razpoloženje, poleg tega pa je popolnoma brezplačen! 

Dovolj je, da se odpravite v park ali naravo, ki vabi na prijetno telovadbo in ima za vadbo primerno površino. S seboj vzemite tudi nekaj pripomočkov, kot so uteži, uporni trakovi ali kolebnice.

Na katere vaje se je najbolje osredotočiti med treningom na prostem? 

- Sklece za trening hrbta, bicepsov, tricepsov in ramen, ki jih lahko izvajate na klopeh, stopnicah, nižjih zidovih ali tleh.
- Planke na komolcih ali na rokah, ki razgibajo trebušne in stegenske mišice.
- Skakanje čez kolebnico je idealno za trening nog in izboljšanje splošne telesne pripravljenosti. Trening s kolebnico je lahko zelo raznolik. Poleg klasičnih poskokov lahko na primer poskusite s skakanjem na eni nogi, s prekrižanimi nogami ali rokami ali pa s poskoki z visoko dvignjenimi koleni. Je zabavno in hkrati sproščujoče.
- Vadbe z upornim trakom, ki ga imate lahko s seboj kadarkoli; tako si lahko privoščite visokokakovosten trening moči doma, na prostem in na poti. Trakovi za moč oziroma ekspanderji znamke Gymbeam so idealni za vadbo celega telesa, saj obstajajo v številnih različicah in z različno močnimi upori, zato so primerni tako za začetnike kot za napredne uporabnike. S trakovi za moč boste razgibali mišice rok, hrbta, trebuha, zadnjice in stegen. Primeren je za intenziviranje počepov, izpadnih korakov, sklec in raztegovanj. Obstaja res veliko načinov, kako jih vključiti v svojo vadbo. Z njimi ne bo vaš trening nikoli stereotipen.
- Dvigi na drogu za vadbo hrbta in ramen. Za to vadbo so idealna vadbena igrišča v parkih, ki imajo drogove nameščene na zadostni višini. Znamka fitnes opreme Gymbeam ponuja tudi praktične pripomočke za vadbo moči, ki omogočajo trden in nedrseč oprijem ter s tem možnost vadbe z večjo obremenitvijo. 

Vadba na prostem
Vadba na prostem FOTO: Arhiv naročnika

Dovolite mišicam, da si odpočijejo

Poslušajte svoje telo in mu poleg dobrega treninga omogočite tudi regeneracijo. Brez kakovostnega počitka se bo telo namreč odzvalo z izčrpanostjo, bolečinami v mišicah ali celo z boleznijo. 

Po vadbi za moč je priporočljiv vsaj 48-urni počitek, kakovosten spanec ter kakovostna prehrana. Za pospešitev regeneracijskih procesov lahko poskusite tudi s toplo kopeljo ali posebnimi masažnimi pripomočki za globinsko masažo telesa, izboljšanje stabilnosti, zmanjšanje mišične napetosti in izboljšanje prekrvavitve. 

Če želite, da se bodo vaše mišice resnično dobro počutile, potem jim privoščite masažno pištolo, ki je primerna tako za rekreativne kot profesionalne športnike. Masažna pištola ne pomaga le pri sproščanju mišic in pospeševanju njihove regeneracije, temveč tudi preprečuje nastanek bolečin v mišicah. Masažne glave imajo več stopenj hitrosti in tudi več nastavkov za posamezne mišične skupine. Zahvaljujoč ergonomskemu ročaju pa boste lahko enostavno masirali tudi težje dostopna mesta na hrbtu.

Okrepite svoje telo in samozavest – zunaj in v toplem vremenu bo to res pravi užitek!

Naročnik oglasa je Notino.

Nakupuj preko spleta
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382