Moskisvet.com
moški kadi v postelji z žensko

Novice

Drage dame, moški nismo krivi!

N.J.
13. 10. 2017 08.15
0

Zdaj pa iskreno: kolikokrat vas je draga že napadla, da niste dovolj pozorni, kako lahko pozabite na tako pomembne dogodke, kot so obletnice, 'obmesečnice' in podobno, zakaj je večkrat ne presenetite s kakšno pozornostjo? Končno je tudi znanost dokazala, da moški za to pač nismo krivi.

Raziskava, ki so jo opravili v Zürichu, še enakrat več potrjuje, da ženski in moški možgani delujejo nekoliko drugače. Ženske naj bi bile bolj radodarne, saj naj bi v obdarovanju in deljenju našle večje zadoščenje kot moški, pravijo. 

moški sledi ženski
moški sledi ženski FOTO: Thinkstock

Del preizkusa je bil, da so moškim in ženskam dali možnost podeliti ali obdržati določen znesek denarja, pri tem pa so opazovali aktivnost možganov. Ženski možgani naj bi se bolj intenzivno odzvali ob obdarovanju, altruističnem ravnanju, medtem ko naj bi se moški možgani aktivirali bolj ob tem, ko so nekaj obdržali zase. Če ženske bolj razveseljuje to, da dajejo, je moškim ljubše to, da vzamemo – in obdržimo.

Rezultati razisiskave so bili objavljeni v reviji Nature Human Behavior. Kot zatrjujejo, je to še en v vrsti dokazov, da so moški po naravi večji individualisti in bolj tekmovalni, čeprav, kot dodaja Alexander Soutschek, ki je sodeloval pri izvedbi raziskave, te lastnosti niso prirojene, ampak smo od otroštva pač tako vzgajani. Nekaj normalnega se nam zato zdi, da so ženske bolj pozorne in radodarne, moški pa bolj egoistično naravnani.

Če drugače obrnemo - tudi moški se ne moremo preveč pritoževati, če ženska reče, da bi rada zapravljala ... to je očitno v njeni naravi. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497