Moskisvet.com
morska pena

Novice

Zbudili so se v mestu polnem pene

N.J.
29. 01. 2013 16.33
0

Prebivalci avstralskega mesta Mooloolaba na jugovzhodni obali Queenslanda so se zbudili v dokaj nenavadno jutro. Mesto je namreč prekrivalo na tone pene, ki je ponekod segala do višine treh metrov. Poglejte si video!

Avstralsko mestece Mooloolaba na jugovzhodni obali Queenslanda je čez noč dobesedno prekrila pena, ki je ponekod v višino presegala tri metre. A vendar prizor, ki je spominjal na tistega iz hollywoodskih filmov o naravnih katastrofah, prebivalcev ni prestrašil. K večjemu jih je redek pojav navdušil, saj so vsi zdrveli na ulice in s svojimi fotoaparati želeli ovekovečiti nenavaden dogodek. Peno je na ulice mesta iz pacifiškega oceana odpihnil močan veter. Oceanska pena sicer nastane, ko močno valovanje povzroči vmešavanje zraka v vodo.

morska pena
morska pena FOTO:

Queensland in New South Wales v hudih poplavah

Če so se v Avstraliji še do pred kratkim ukvarjali s hudim vročinskim valom in požari, pa črnih dni zanje še kar ni konec. jugovzhodni del celine, Queensland in New South Wales, je namreč zajel ciklon Oswald, ki je s seboj prinesel hude nevihte in močno deževje, posledično pa tudi poplave. Do zdaj so v poplavah življenje izgubili že trije ljudje, veliko pa jih še pogrešajo. Na območju poplav je brez elektrike ostalo 250.000 gospodinjstev, več kot 7000 ljudi pa je zaradi poplav in naraščajočih voda odrezanih od sveta. Te se reševalci s pomočjo helikopterjev trudijo prepeljati na varno.
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497