Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Zavrnili so ji zdravljenje, češ da je prelepa

A.P.
30. 04. 2020 08.05
0

31-letna Jade Rowlands iz Walesa, ki že vrsto let trpi za depresijo, trdi, da so jih zavrnili duševno zdravljenje, ker predobro izgleda.

Jade Rowlands iz Caerphillyja se od osemnajstega leta bori z duševnimi težavami. Že vrsto let išče odgovor na to, za čem zares trpi. Sprva je obiskovala svojega splošnega zdravnika, ki ji je diagnosticiral depresijo in anksioznost. Zasebni zdravnik ji je nato diagnosticirali duševno travmo in postravmatsko stresno motnjo (PTSM), a tudi ta diagnoza ni rešila njenih težav, četudi je preizkusila vse antidepresive. Ko je leta 2019 odšla na posvet na oddelek za duševno zdravje v lokalni bolnišnici glede nadaljnih korakov – bolniku pripada 10  brezplačni terapij – ji je zdravstven tim zavrnil nadaljno zdravljenje, češ da je za to prelepa. ''Bili so mnenja, da zaradi urejenih nohtov, las in ličil ne potrebujem terapije. Na koncu je izpadlo, kot da sem prelepa za pomoč. Tja se odšla v solzah, bila sem v stiski. Menim, da gre za diskriminacijo na podlagi videza.'' Pojasnila je, da je njen izgled njen oklep in da ne odraža tega kaj čuti. Ponudili so ji še en termin čez tri mesece, a po skoraj letu dni še ni dobila datuma. Vmes je ob pomoči družine pomoč poiskala pri zasebnikih.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!
Iz viseče mreže in fena izdelala simulator surfanja
Preberi še
Iz viseče mreže in fena izdelala simulator surfanja

Na preglede h zdravniku je sicer začela hoditi preteklega januarja, ko je doživela dva napada, k privatniku pa hodi od oktobra. Dejala je, da so bili napadi točka preloma, saj je zadela dno in vedela, da obstaja le še pot navzgor. Zaradi negativnih izkušenj z zdravstvom je ustanovila podporno skupino za ljudi, ki trpijo za duševnimi motnjami imenovano Muddled Minds (v prevodu Zbegani umi).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342