Moskisvet.com
Kuhanje

Novice

Zato vedno fotografirajte gospodinjske aparate, preden zapustite stanovanje

A.P.
08. 08. 2020 06.00
3

Nič koliko izmed nas kdaj pozabi ugasniti luči, ko zapusti stanovanje. Kar ni nič narobe, huje pa je, če pozabite prižgan štedilnik ali kaj drugega, kar bi lahko povzročilo nesrečo. Strokovnjakinja za vse, ki imajo navado, da preden zapustijo stanovanje, preverijo, če je vse izklopljeno in ugasnjeno, priporoča sledeče, da se izognejo kasnejši panike.

Strokovnjakinja Nicole Dieker je pojasnila, zakaj bi morali vedno fotografirati gospodinjske aparate preden zapustimo dom. Mnogi izmed nas se namreč kasneje začnemo spraševati ali smo res ugasnili pečico in ali likalnik v naglici morda nismo pozabili izklopiti. Mnoge zaradi tega zagrabi panika in niso pomirjeni vse dokler se ne prepričajo na lastne oči ali poprosijo soseda oz. prijatelja, da situacijo preveri namesto njih.

Pečica
Pečica FOTO: Thinkstock
To je najbolj umazan kos v vašem stanovanju
Preberi še
To je najbolj umazan kos v vašem stanovanju

Takšnemu scenariju se zlahka izognete, če pred odhodom fotografirate gospodinjske aparate in imate tako odgovor, ali ste napravo ugasnili, vedno na dlani. ''Preden zapustite stanovanje, fotografirajte pečico ali gumbe štedilnika, termostata, likalnika oz. stvari, za katere se bojite, da bi ostale vklopljene. Če se možgani začnejo poigravati z vprašanje 'Sem to res ugasnil?', lahko to preprosto preverite na fotografiji in preverite na lastno pest.'' To Diekerjeva posebej priporoča preden se odpravite na daljše potovanje ali izlet. Kot sama pravi, ji do zdaj ni bilo treba nikoli preveriti fotografij, zato pa dejstvo, da obstaja fizičen dokaza, pomirja možgane, da se te ne poigravajo z nami, kot bi se morda sicer. Podobno priporoča tudi strokovnjak za potovanja Sunil Metcalfe, ki meni, da imajo fotografije zaprtih garažnih vrat, zaklenjenih vhodnih vrat in izklopljenih naprav enak učinek, kot ko date v varstvo hišnega ljubljenčka nekomu, ki zaupate ali preusmerite e-pošto na sodelavca.

Maček preživel 12 minut v delujočem pralnem stroju
Preberi še
Maček preživel 12 minut v delujočem pralnem stroju

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342