Moskisvet.com
Tadej Pogačar

Novice

Žalosten razlog, zakaj Pogačar na podelitvi ni nosil dragocene ure, vredne več kot 160 tisoč evrov

M.S., STA
12. 04. 2023 12.00
1

"Ta ura je bila zame nekaj posebnega,'' je dejal Tadej Pogačar, ki je nedavno osvojil dirko po Flandriji in na novo spisal zgodovino slovenskega in svetovnega kolesarstva.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Še pred tem je Tadej Pogačar v velikem slogu dobil večdnevno dirko Pariz–Nica, na kateri je ostal brez dragocenega spominka – ročne ure. Tatove so kasneje dobili in jim te dni tudi sodili. Na sodišču v Nici, največjem mestu na Azurni obali, so v torek na štiriletno zaporno kazen obsodili tatova, ki sta med dirko ParizNica slovenskemu kolesarskemu zvezdniku ukradla dragoceno ročno uro.

Tadeju Pogačarju so na dirki odtujili dragoceno uro.
Tadeju Pogačarju so na dirki odtujili dragoceno uro. FOTO: Profimedia
Lanišku se za njegovo gesto obeta prav posebna nagrada
Preberi še
Lanišku se za njegovo gesto obeta prav posebna nagrada

"Ta ura je bila zame nekaj posebnega. Po olimpijskih igrah v Tokiu mi jo je podaril moj šef," je dejal Pogačar, ki se je tudi udeležil obravnave. Dvakratnemu zmagovalcu dirke po Franciji so dragoceno uro prestižne znamke Richard-Mille – ta je glavni pokrovitelj njegove ekipe UAE Emirates – ukradli iz hotelske sobe v Valbonnu, v katerem je bil nastanjen med omenjeno kolesarsko dirko.

Nakup električnega kolesa ali Vse kar moratev vedeti o e-kolesih
Preberi še
Nakup električnega kolesa ali Vse kar moratev vedeti o e-kolesih

"Vrednost ure je bila 165.000 evrov, danes pa je ocenjena na 300.000 evrov. Zelo zanimivo je, da so lahko prodali uro tako hitro, brez šatulje in dokumentov," se je na zaslišanju čudil 24-letni Slovenec, ki je na svetovni jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) trdno zasidran na prvem mestu. Francoski časnik Nice-matin navaja, da je Pogačar 11. marca vstopil v svojo hotelsko sobo po koncu etape, in sicer okoli 18.00. Čez pet minut se je odpravil na enourno masažo v istem nadstropju. Medtem je dvema tatovoma uspelo pregovoriti in ukaniti sobarico pripravnico, da jima je odprla vrata njegove sobe in da sta lahko zgrabila uro, ki jo je Pogačar odložil na postelji.

Nakup cestnega kolesa: kaj je treba upoštevati pred nakupom
Preberi še
Nakup cestnega kolesa: kaj je treba upoštevati pred nakupom
Pogačar je nedavno postal zmagovalec dirke po Flandriji.
Pogačar je nedavno postal zmagovalec dirke po Flandriji. FOTO: AP

Pogačar je zmagal na dirki v Nici, ko je v cilju na Angleški promenadi zmagovalno dvignil v zrak roke, a na levem zapestju ni imel, kot je to običaj, dragocene ure svojega pokrovitelja. Moška sta dejanje priznala, v svoj zagovor pa dejala, da so ju v krajo prisilile finančne težave, saj sta imela velike dolgove. Ob zaporni kazni bosta vsak morala plačati še 50 tisoč evrov globe.

Vodič za nakup kolesa: pred nakupom si nujno odgovorite na ta vprašanja
Preberi še
Vodič za nakup kolesa: pred nakupom si nujno odgovorite na ta vprašanja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394