Moskisvet.com
Jelko Kacin

Novice

Zato Kacin ne nosi zaščitne maske

A.P.
01. 04. 2020 17.04
11

''Nošenje mask in uporaba drugih, vsaj improviziranih zaščitnih sredstev, je v zaprtih javnih prostorih v Sloveniji obvezna,'' je v torek dejal uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin, na sredini dopoldanski novinarski konferenci pa se je moral otepati kritik, zakaj govorci med svojimi nastopi ne nosijo maske. Njegovo odgovor na očitke, češ da krši varnostna določila za zagotavljanje varnosti, ki jih je vlada določila sama, vas bo morda presenetil.

Tako je uradni govorec kriznega štaba pojasnil, zakaj na konferencah ne nosi zaščitne medicinske maske: ''Dobivamo kar nekaj pritožb, da se mi, ki tukaj nastopamo, ne držimo pravil, da se držimo govorniškega odra. Rad bi vam zagotovil, da se vsak od nas po vsakem nastopu, tudi ko si sledimo (eden za drugim, op.p.), dezinficira roke in da v tem objektu velja zelo strog režim. Vsi zaposleni in vsi, ki omogočajo prenos, nosijo maske, samo mi, ki tukaj govorimo ne in to zaradi tega, da je lažje slediti našemu govoru,'' je pojasnil Jelko Kacin.

Jelko Kacin z zaščitno masko
Jelko Kacin z zaščitno masko FOTO: Miro Majcen
Janez Janša objavil svojo pesem, tako zveni
Preberi še
Janez Janša objavil svojo pesem, tako zveni

Mi pa samo dodajmo. ''Dejanja govore glasneje kot besede'', kot pravi flandrski pregovor, oz. ''acta non verba'' (Dejanja, ne besede), kot pravi latinski.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376