Moskisvet.com
Jutranja telovadba-2

Zdravje

Zato je ponedeljek najboljši dan!

N.J.
07. 09. 2015 08.08
0

"Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri," pravi star pregovor, ki pa ga v resničnem življenju ne jemljemo preveč resno.

Sploh, ko imamo v mislih velike spremembe, od diet do redne vadbe in novega življenjskega sloga. Takrat je najljubši dan za nov začetek, "jutri". In kaj pravite na ponedeljek?

Prvi dan v tednu kar kliče po obračanju novega lista, novem začetku po dvodnevnem predahu, novih dogodivščinah in tudi obveznostih. Če čas od ponedeljka do petka namenimo načrtom za vikend, od zabave do prostega časa, naj čas od petka popoldne do ponedeljkovega jutra poteka v znamenju velikih priprav na pomemben trenutek: načrtovanje športnih aktivnosti, najprimernejša dieta, delovne zmage v novem tednu.

Jutranja telovadba-3
Jutranja telovadba-3 FOTO: iStockphoto

V ponedeljek nastopi nov ciklus

Vse življenje, delo, zabava in počitek, potekajo v določenih časovnih intervalih. Teden je sestavni del meseca, mesec leta in tako vsi skupaj plešemo velik ples. Kot smo ob prehodu v novo leto polni načrtov in zaobljub, lahko računamo na vse ponedeljke v tekočem letu.

Dobra stran prvega dne v tednu je tudi, da ni treba prav dolgo čakati na novo priložnost. A previdno, saj čas teče in "priložnost zamujena, ne vrne se nobena".

Ko je konec priložnost za nov začetek

Dopust se končuje in globoko v sebi se veselimo srečanja s sodelavci. Nabrali smo si novih moči, ideje se množijo, dobro se počutimo v svoji koži in pripravljeni smo na nove zmage. V življenju enega lahko prevladajo pozitivne misli, pri drugem so v prednosti negativne. A dobro vemo, da na misli lahko vplivamo in s tem določamo tok dogajanja.

Dobro se z dobrim vrača in nikoli ni prepozno, da tok misli preusmerimo. Vsak dan najdimo kakšno lepo stvar, ki se nam je zgodila, nasmehnimo se ljudem okoli nas in si veselo zažvižgajmo. Tudi če ni vedno z rožicami postlano, nič hudega. Samo eno življenje imamo in res ni razloga, da ga ne bi preživeli lepo. Kaj pravite?

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400