Moskisvet.com
Adolf Hitler

Novice

Zasegli več nacističnih predmetov

STA/Ma.K.
22. 06. 2017 13.47
4

Argentinske oblasti so v okrožju Beccar, predmestju argentinske prestolnice Buenos Aires, zasegle 75 nacističnih artefaktov. Gre za najbolj obsežno najdbo povezano z nacizmom v zgodovini države. Lastnika so obtožili tihotapljenja, zbirko pa bodo predali muzeju v Buenos Airesu, ki je posvečen holokavstu.

Lastnik predmetov naj bi bil 55-letni zasebni zbiralec starin, ki je bil po odkritju obtožen tihotapljenja. Zbirko naj bi obtoženi imel v lasti že približno 25 let, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zbirka med drugim vključuje kipa Adolfa Hitlerja, nacističnega orla s svastiko, slike, strelno orožje, sablje, povečevalna stekla, daljnoglede in celo zbirko harmonik.

Najdba je pritegnila mednarodno zanimanje in oživela ugibanja o nacistični prisotnosti v Argentini. "Predmeti so nesporen dokaz o prisotnosti visokih nacističnih predstavnikov na argentinskih tleh," je dejala predsednica hčerinskega društva Argentinske judovske skupnosti DAIA Ariel Cohen Sabban.

V zvezi z najdbo se omenjata predvsem dva visoka predstavnika nacističnega režima, Josef Mengele in Adolf Eichmann. Prvi je bil razvpit nacistični zdravnik, ki je na zapornikih izvajal smrtonosne poskuse, drugi pa eden izmed glavnih izvršiteljev holokavsta. Oba sta koncu vojne pobegnila in do zajetja živela v Argentini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse glasnejša so tudi ugibanja, da nacistični führer Adolf Hitler in njegova izbranka Eva Braun nista umrla ob zasedbi Berlina ob koncu druge svetovne vojne, ampak da sta uspešno pobegnila v Argentino.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497