Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Zaščitna maska iz zlata

A.P.
14. 07. 2020 06.00
0

Zaščitne maske so v času epidemije koronavirusa postale naša stalne spremljevalke in zlata vreden pripomoček ter edina ''vstopnica'' v večino javnih prostor, danes pa so tudi že dobile status modnega dodatka. Čeprav je na trgu kopica mask z različnimi dizajni, pa noben ne prekaša dragocene maske indijskega poslovneža, ki je zanjo odštel kar 289.000 indijskih rupij, kar je nekaj več kot 3.500 evrov.

Zaščitne maske in respiratorju so v času razsajanja novega koronavirusa postali naš vsakdanji spremljevalec. Čeprav se večina zadovolji s klasičnimi medicinskimi zaščitnimi maskami, pa si je 49-letni indijski poslovnež Shakar Kurhade iz mesta Pune, čigar podjetje izdeluje gradbene lope, omislil masko iz zlata, ki tehta 60 gramov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Maska je tenka in ima drobne luknjice za lažje dihanje,'' je pojasnil Kurhade, ki pravi, da ga ljudje ustavljajo, da bi posneli selfija, saj so osupli nad ročno izdelano zlato masko, ki je nastajala kar osem dni. Kot trdi, si je ni omislil, da bi vzbudil pozornost medijev in priznal, da verjetno ni najboljša izbira za boj zoper virusa. ''Nisem prepričan, da me bo zaščitila pred koronavirusom, zato pazim tudi drugače,'' in dodala, da ''ne bodo maske iz zlata in blaga tiste, ki bodo zaščitile ljudi pred koronavirusom, pač pa družbeno distanciranje in umivanje rok.''

Tesline kratke hlače s ceno prestižne limuzine
Preberi še
Tesline kratke hlače s ceno prestižne limuzine

Indijski poslovnež je istočasno priznal, da si v javnosti rad nadene zlat nakit, idejo pa je dobil od medijev, ki so poročali o lastniku maske iz srebra. V Indiji je sicer nošenje zaščitne maske na javnih krajih obvezno, do začetka tega tedna pa je bilo v tej državi potrjenih 700.000 okužb s covidom-19, zaradi bolezni pa je po zadnjih podatkih umrlo že skoraj 20.000 ljudi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394