Moskisvet.com
Johnny Depp

Novice

Zaradi Johnnyja Deppa zahtevali bojkot

M. A.
18. 10. 2018 14.41
1

Strastni oboževalci čarovniškega sveta Harryja Potterja so po devetih letih pavze lani spet prišli na račun, ko je J. K. Rowling izdala nov film Magične živali. Čez nekaj tednov na velika platna prihaja drugi del filmske franšize, ki naj bi do leta 2024 ponudila pet delov in pokazala, kaj se je v čarovniškem svetu dogajalo med letoma 1926 in 1945, torej 50 let pred Harryjem Potterjem.

Težko pričakovani drugi del franšize Magične živali (Fantastic Beasts) nosi naslov Grindelwaldova hudodelstva, dogajanje, ki se v drugem delu filma seli iz New Yorka v Pariz, pa bo sledilo zlobnemu čarovniku Gellertu Grindelwaldu (Johnny Depp). Že v zadnjem delu knjižne serije o Harryju Potterju smo izvedeli, da je Grindelwald v mladih letih prijateljeval s poznejšim ravnateljem Bradavičarke, Albusom Dumbledorjem, nato pa sta postala smrtna sovražnika. Obstranska zgodba, ki so jo v filmski priredbi povsem izpustili, bo torej enajst let pozneje dobila osrednji prostor v novem filmu.

Igralsko zasedbo sta v drugem delu filmske franšize dopolnila Jude Law in Johnny Depp.
Igralsko zasedbo sta v drugem delu filmske franšize dopolnila Jude Law in Johnny Depp. FOTO: Profimedia

Poleg Johnnyja Deppa pa v filmsko ekipo Magičnih živali vstopa tudi Jude Law, ki bo igral Albusa Dumbledorja v mladih letih. Lawa so goreči privrženci čarovniškega sveta sprejeli z navdušenjem, česar pa ne moremo trditi za Deppa. Zaradi obtožb njegove žene, Amber Heard, ki trdi, da je bil igralec v njunem zakonu pogosto nasilen, številni namreč menijo, da si igralec zasluži bojkot, posledično pa pozivajo tudi k bojkotu filma. 

Johnny Depp se bo na neodobravanje nekaterih predstavil kot glavni antagonist Gellert Grindelwald.
Johnny Depp se bo na neodobravanje nekaterih predstavil kot glavni antagonist Gellert Grindelwald. FOTO: Profimedia

Najbolj goreči privrženci so prek Twitterja nadlegovali tudi pisateljico J. K. Rowling, dokler ni podala uradne razlage o svoji odločitvi: 'Ko je bil Johnny Depp izbran za vlogo Grindelwalda, se mi je zdel odličen za to vlogo. Ravno v času, ko smo ga izbrali, so se pojavili prve zgodbe o njegovem nasilnem obnašanju do žene Amber, kar je vse, ki smo vpleteni v film, skrbelo. Razmišljali smo tudi o tem, da bi vlogo zaupali komu drugemu, a se nato odločili, da nismo zgolj zadovoljni z našo odločitvijo, ampak zares srečni, da je Johnny vlogo sprejel. Z ljubeznijo sem pisala ta scenarij in komaj čakam, da oboževalci vidijo Grindelwaldova hudodelstva. Zavedam se, da vsi ne bodo zadovoljni s tem, da Grindelwalda igra Depp, a vesti ne more ubežati nihče. Tako v čarovniškem kot v realnem svetu moramo vsi narediti tisto, kar verjamemo, da je prav.'

J. K. Rowling, ki je prodala več kot pol milijarde knjig o Harryju Potterju, ni klonila pod pritiskom javnosti.
J. K. Rowling, ki je prodala več kot pol milijarde knjig o Harryju Potterju, ni klonila pod pritiskom javnosti. FOTO: Profimedia

Glavno vlogo mladega čarovnika Newta Scamandra tudi tokrat prevzema Eddie Redmayne, ki si je za vlogo Stephena Hawkinga v filmu The Theory of Everything pred tremi leti zaslužil najprestižnejšo filmsko nagrado, oskarja.

Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva v kinematografe prihaja 15. novembra. 

Za razliko od Deppa je Jude Law kot mladi Albus Dumbledore že navdušil številne privržence čarovniškega sveta.
Za razliko od Deppa je Jude Law kot mladi Albus Dumbledore že navdušil številne privržence čarovniškega sveta. FOTO: Profimedia
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400