Moskisvet.com
Jules Bianchi - 2

Novice

Žalost pri formuli 1: »Bolje bi bilo, če bi umrl«

N.J.
15. 07. 2015 09.34
15

Oče voznika F1 Julesa Bianchija, ki se je hudo ponesrečil med dirko za Veliko nagrado Japonske leta 2014, Philippe Bianchi, se boji, da njegov sin ne bo nikoli okreval, poročajo tuji mediji.

Jules Bianchi - 3
Jules Bianchi - 3 FOTO: Facebook

Čakanje na znake izboljšanja so zanj postali dnevno mučenje, je izjavil za medije. Postaja vse manj optimističen in dvomi, da bo Jules kdaj okreval.

Jules Bianchi - 1
Jules Bianchi - 1 FOTO: Facebook

Ta je na dirki v Suzuki lansko leto izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom in zdrsnil z mokre steze v vozilo, ki je odstranjevalo posledice nesreče, pri tem pa utrpel hude poškodbe. Devet mesecev kasneje je še vedno v komi in ne kaže znakov napredka. V intervjuju za francoski radio France Info je Julesov oče Philippe dejal, da je čakanje na izboljšanje sinovega zdravja zanj mučno in da je vse skupaj že nemogoče.

»Včasih se ti zdi, da se ti že meša. Zame je to v resnici huje, kot pa če bi v nesreči umrl, saj mu nikakor ne morem pomagati. V osnovi bi moral biti kakšen napredek v prvih šestih mesecih kome. Zdaj je minilo že devet mesecev in Jules se ni zbudil, prav tako ni videti nobene spremembe, napredka,« je izjavil. »Težko se je vsako jutro zbuditi, ne da bi vedel, če bo tvoj sin živel ali ne, in vsako jutro je takšno. Čas teče in sem manj optimističen kot sem bil dva ali tri mesece po nesreči. Razumeti morate težavnost te situacije.« Tudi če se bo njegov sin zbudil in se začel zavedati okolice, pravi, da stanje ne bo lažje, temveč bo to začetek nove bolečine. »Imate sina, ki živi za svojo strast, ki potuje po svetu, nato pa čez noč pristane v bolnišnični postelji, na meji med življenjem in smrtjo,« je dejal. »Če bi se zbudil močno hendikepiran, sem prepričan, da to ni nekaj, kar bi si Jules želel. Pogovarjali smo se o tem. Nekoč smo se pogovarjali o tem in je dejal, da če bi doživel nesrečo, kakršno je doživel Michael Schumacher, pa tudi, če bi bila posledica le ta, da ne bi mogel voziti, bi imel veliko težav s tem, ali je sploh vredno živeti. Dirkanje je bilo njegovo življenje.« 

Jules Bianchi - 4
Jules Bianchi - 4 FOTO: Facebook
Jules Bianchi - 5
Jules Bianchi - 5 FOTO: Facebook

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher je bil po hudi nesreči na smučišču, ko je utrpel močan udarec v glavo, skoraj pol leta v komi. Napredoval je dovolj, da je zapustil bolnišnico in se vrnil v domačo hišo, a zanj tam skrbijo zdravniki, stroški zdravljenja pa presegajo zneske, ki bi si jih kdorkoli od običajnih smrtnikov lahko privoščil.

Družina Bianchi je po nesreči prejela številna pisma v podporo, na socialnem omrežju so odprli tudi podporno skupino, lepe želje pošiljajo tudi preko #ForzaJules na Twitterju oziroma na Facebooku. Philippe Bianchi, je med intervjujem še izjavil: »Žal mi je, ker ne moremo odgovoriti vsakemu, ampak hvala za vse lepe želje. To nam daje veliko moči in zagotovo daje moč tudi Julesu.

Jules Bianchi se je do nesreče v Suzuki oktobra 2014 udeležil 34 dirk za veliko nagrado, njegova najvišja uvrstitev pa je bila 9. mesto v Monaku.

 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497