Moskisvet.com
Prstana

Novice

Zahtevala ločitev, ker se mož z njo ne prereka

A.P.
07. 09. 2020 06.00
1

Neimenovana Indijka je zahtevala ločitev od svojega moža, razlog za to pa je bil naravnost bizaren. Njen mož se namreč z njo ni prerekal in jo je zgolj zasipaval z ljubeznijo.

Je že tako, da med možem in ženo včasih zavre že samo zaradi napačnega pogleda. A ne v primeru nekega indijskega para, ki se nikoli ni prepiral. No, vsaj mož ne, kar pa je šlo ženi močno v nos. Tako zelo, da se je zaradi tega želela ločiti. Razlog? Preveč jo ima rad in je ne more prehvaliti.

Mislila sta, da otrok pride skupaj s poroko
Preberi še
Mislila sta, da otrok pride skupaj s poroko

Kot poročajo tudi mediji, je bila sita dejstva, da jo mož neprestano zasipava z ljubeznijo in da se je v okolju, kjer je bila v zraku zgolj ljubezen, ne pa tudi prepiri, počutila utesnjeno in bila razočarana nad dejstvom, da njen mož nad njo nikoli ni bil razočaran.

Sodišče je zahtevo Indijke zavrnilo, češ da razlog ni dovolj tehten.
Sodišče je zahtevo Indijke zavrnilo, češ da razlog ni dovolj tehten. FOTO: Reuters

"Včasih mi je celo pomagal v kuhinji in pri hišnih opravilih," je jezno dejala in dodala, da ne želi živeti v okolju, v katerem se njen mož strinja z njo v vsem. "Kadarkoli naredim kaj narobe, mi oprosti. Želela sem se prerekati z njim," je potožila.

Na vrtu sta zgradila repliko Keopsove piramide
Preberi še
Na vrtu sta zgradila repliko Keopsove piramide

Šeriatsko sodišče v zvezni indijski državi Utar Pradeš je zavrnilo njeno prošnjo za ločitev od moža, s katerim je poročena 18 mesecev, češ da razlog ni dovolj tehten, in pozvalo par, da sam reši nesoglasja. A to ženske ni ustavilo, saj je pravico poiskala še pri vaškem svetu (pančajat), ki pa je delil mnenje klerika. Ko so jo vprašali, ali ima še kak drug razlog za ločitev, je bil njen odgovor negativen. Medtem je svoje stališče podal tudi njen mož, ki je dejal, da je vedno želel samo najboljše za svojo ženo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382