Moskisvet.com
Al Gore

Novice

Zagrizen ekolog na skrivaj služi z ’naftnim’ denarjem?

A.M.
07. 01. 2013 08.13
12

Nekdanji ameriški podpredsednik, ki se je spreobrnil v zagretega ekologa in nasprotnika industrijskemu onesnaževanju, je v žep pospravil 76 milijonov ’naftnega’ denarja.

Je Al Gore lagal?
Je Al Gore lagal? FOTO:

Leta 2005 je Al Gore skupaj s poslovnežem Joelom Hyattom ustanovil televizijsko mrežo Current TV, s pomočjo katere naj bi ’’dali možnost da spregovorijo tisti, ki jih nihče noče poslušati in širili moč resnice’’. Medijski imperij je cvetel s pomočjo boja proti ’skorumpiranim mednarodnim koncernom’ in razkrivanja političnih in gospodarskih škandalov. Gore je vseskozi vneto odklanjal prodajo medijskega podjetja družbam, ki niso ’delovale v skladu z njihovimi prepričanji’, pred koncem lanskega leta pa se je, kot kaže, končno našel pravi kupec.

31. decembra 2012 so družbo Current TV prodali katarski televizijski mreži Al Jazeera, ki jo vodijo trije premožni katarski šejki. Za Goreovo družbo so odšteli 380 milijonov evrov od katerih je Al pospravil 20 %, kar znaša 76 milijonov evrov. Ironija je, da je ta denar prišel od prodaje nafte in da se predsedujoči šejki požvižgajo na človekove pravice – eden od njih je izsili smrtno kazen za pesnika, ki je o njem leta 2010 napisal kritično pesnitev. Je torej Goreova gorečna ekološka borba le politična farsa ali pa se je nekdanji podpredsednik med prodajo preprosto spozabil?

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497