Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Za nespoštovanje ukrepom morajo delati sklece, kopati grobove, ...

A.P.
13. 11. 2020 08.54
0

Ne samo v Sloveniji, tudi drugod po svetu vlade sprejemajo različne ukrepe, da bi zajezile širjenje novega koronavirusa. Medtem ko neposlušnim pri nas grozi denarna kazen, Indonezijce čakajo precej nenavadne disciplinske kazni, če ne spoštujejo ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

Tamkajšnja organizacija za človekove pravice trdi, da je oblast določila ponižujoče kazni za tiste, ki ne sledijo vladnim regulativam za zajezitev bolezni covid-19. Med drugim tistim, ki ne nosijo zaščitnih mask, grozijo sklece do onemoglosti, puljenje plevela, čiščenje bregov rek, kopanje grobov za tiste, ki so umrli za covidom-19, ležanje v krsti ipd. Kot je pojasnil predstavnik policije M. Hendar Suhartiyono – policija pomaga lokalnim oblastem pri izvajanju in spoštovanju ukrepov – gre večinoma za ideje regionalnih vlad.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zakaj ljubitelji grozljivk bolje prenašajo epidemijo koronavirusa?
Preberi še
Zakaj ljubitelji grozljivk bolje prenašajo epidemijo koronavirusa?

Evani Jesselyn, lastnici kavarne v Jakarti, so nedavno dali na izbiro, da namesto denarne kazni čisti kanale, potem ko so jo ustavili, ker med vožnjo ni nosila maske, čeprav je bila zdrava in se je vozila sama. ''Kmalu za tem sem se znašla pred sodnikom in množico ljudi ter dobila denarno kazen,'' je pojasnila Jesselyn, ki je dodala, da je masko med vožnjo snela, ker je težko dihala. V državi sicer kaznujejo tudi vse tiste, ki zaščitne maske ne nosijo pravilo. Takih so do zdaj kaznovali že preko 164.000, na ta račun pa je država, kjer je povprečen letni dohodek na prebivalca 3.500 evrov, zaslužila že več kot 140.000 evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Je leto 2020 najhujše v zgodovini človeštva? Ne, ta ''čast'' pripada letu 536!
Preberi še
Je leto 2020 najhujše v zgodovini človeštva? Ne, ta ''čast'' pripada letu 536!

Indonezija ima sicer največ smrti zaradi novega koronavirusa v jugovzhodni Aziji, potem ko je preteklo soboto zaradi covid-19 umrlo nadaljnjih 10.300 ljudi, 271.000 pa jih je bilo okuženih. Ukrep obveznega nošenja obrazne maske so tu uvedli že aprila, julijska raziskava pa je razkrila, da ukrepa ne upošteva kar 70 odstotkov ljudi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382