Moskisvet.com
Nagrada CUNT

Novice

Z izmišljeno nagrado pretental ekstremistko in jo javno ponižal

A.P.
05. 02. 2020 11.47
0

Kontroverzna britanska kolumnistka in televizijska zvezda Katie Hopkins je bila nedavno žrtev potegavščine. Podelili so ji izmišljeno nagrado Campaign to Unify The Nation Trophy (C.U.N.T.), katere kratica je vulgaren angleški izraz za žensko spolovilo.

Katie Hopkins je znana po svojih nestrpnih, skrajno žaljivih in že kar sovražnih izjavah ter ekstremističnih stališčih. V svojih izjavah je do danes užalila že praktično vse – transpolnike, iskalce azila, ljudi s preveliko telesno težo, feministke s tetovažami, migrante, zaposlene mame, duševne bolnike, Palestince, žrtve ebole, temnopolte in še bi lahko naštevali. Seveda se je znesla tudi nad Greto Thunberg, ki jo je imenovala za ''avtistično mrho''. Ker je v svojih zapisih pogosto prestopila vse meje dobrega okusa, je Twitter zaradi sovražnega govora ukinil njen račun, čeravno je med njenimi oboževalci sam ameriški predsednik Donald Trump.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ker je normalna debata z ljudmi, ki imajo tako ekstremna stališča, praktično nemogoča, se je YouTuber Josh Pieters domislil načina, kako Britanko izučiti oz. se iz nje ponorčevati. 26-letnik je za začetek izdelal spletno stran za izmišljeno organizacijo Cape Town Collective For the Freedom of Speech – zavzemala naj bi se za svobodo govora v južni Afriki in drugod – in za fotografijo pokojnega ustanovitelja gibanja uporabil kar portret trenutnega vodjo Ku Klux Klana Toma Blacka. Poleg Blacka je priložil še fotografijo svojega očeta, ''predsednika'' organizacije, ter fotografijo ženske, ki jo je imenoval za sekretarko, sicer pa po zvočniku najavlja prihode in odhode vlakov na londonski podzemni železnici.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podelitev nagrade za življenjsko delo je organiziral v Pragi in sicer v konferenčni sobi hotela Four Seasons, kjer je namestil skrite kamere, pred tem pa po e-pošti, ko se je izdajal za svojega očeta, sporočil Hopkinsovi, da je prejela omenjeno nagrado ter jo ob tej priložnosti povabil na podelitev v češko prestolnico. Ker nagrada ni bila izpisana s poudarjenimi začetnicami, je Britanka spregledala prikrito sporočilo in se vsa navdušena odzvala na povabilo. Pieters je ob pomoči prijatelja Archieja Mannersa na gala dogodek povabil še sedmerico igralcev, ki so se pretvarjali, da so člani organizacije, medtem ko je Pieters nadomeščal svojega očeta, ki da je zbolel in se podelitve ni mogel udeležiti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi na sami podelitvi Hopkinsona ni odkrila skritega sporočila nagrade, saj se je kratica C.U.N.T. izpisala zgolj na platnu in to tedaj, ko je bila Britanka s hrbtom obrnjena proti njemu. ''Verjetno menite, da je vse skupaj precej zlobno. Tudi meni se je za trenutek zdelo, a potem je imel govor in se mi ni več zdelo.'' V njem je med drugim dejala, da se že dolgo ni tako zabavala in da ni vajena nagrad, saj o njen ljudje pogosto ne govorijo lepih stvari. V svojem slogu je potem 44-letnica napadla bolnike z epilepsijo in Azijce ter jih označila za čudake, muslimane pa obtožila, da posiljujejo lastne matere.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376