Moskisvet.com
suženjstvo

Novice

Wikileaks razkriva temačne skrivnosti Bena Afflecka!

N.J.
22. 04. 2015 08.25
0

Škandali in še enkrat škandali. Wikileaks je poskrbel, da v medije curljajo nove zgodbe. Objavili so okoli 173 tisoč zasebnih elektronskih pisem, poslanih med različnimi uporabniki in Sony Picture. Gre za posledico napada na filmsko industrijo, ko naj bi po navedbah FBI nekateri 'pirati' delovali v korist Severne Koreje. Nekatera sporočila naj bi med drugim metala slabo luč na zvezdnika Bena Afflecka.

suženjstvo
suženjstvo FOTO:

Po nekaterih elektronskih pismih, izmenjanih med enim izmed direktorjev Sonyja in voditeljem oddaje Finding Your Roots, kjer raziskujejo rodove oseb sodeč, naj bi Affleck zahteval, da se zanika, da je bil eden izmed njegovih prednikov lastnik sužnjev. Henry Louis Gates Jr. naj bi prosil Michaela Lyntona iz Sonyja za nasvet glede objave nekaterih informacij, za katere naj bi Affleck zahteval, da se zamolčijo.

Affleck sicer ni omenjen neposredno z imenom in priimkom, ampak Lynton je menda odgovoril, da bi bila cenzura informacija »kršitev pravil PBS, tudi če gre za Batmana«.

Namigoval je na Afflecka, ki naj bi se pogovarjal za vlogo v filmu Batman. Gates naj bi v enem izmed mailov sicer razkril, da imajo kar štirje izmed petih gostov prednike lastnike sužnjev, med njimi tudi Ken Burns. Takšne zahteve kot Affleck naj ne bi imel doslej nihče, nato pa je direktor Sony svetoval Gatesu, naj ta del izpusti. »Vprašanje je, kdo vse ve, da je bil ta material posnet in vzet ven,« je zapisal Lynton. »Če ne ve nihče, bi ga izločil, če pa kdo izve, da cenzuriramo material na podlagi občutljivosti posameznikov, potem utegne priti do težav.« Gates je nato nadaljeval, da s tem pravzaprav ne črnijo Afflecka, saj ni bil on tisti, ki je imel sužnje v lasti. Prava zgodba naj bi se skrivala za Andersonom Cooperjem. Enega izmed prednikov je suženj celo umoril, sužnja pa so nato obesili. Anderson ni zahteval cenzure.  je dodal Gates.»Ko enkrat odpremo vrata cenzuri, lahko izgubimo nadzor,«

Pretekli november je v javnost sicer že pricurljalo nekaj sramotilnih elektronskih sporočil. Eno izmed teh je bilo sporočilo, v katerem je producent Scott Rudin Angelino Jolie opisal kot mlado igralko z malo talenta, a da je zelo gledljiva. Sony je grozil s tožbami in uvedbo preiskav medijev, ki bi objavljali objavljena sporočila in s tem večali škodo.

Napadi na Sony so se tedaj sicer začeli kot odgovor Severne Koreje na odločitev Sonyja o snemanju filma, komedije, o poskusu umora Kim Džong-una.

Ustanovitelj spletne strani Julian Assange je sicer izjavil, da je material v resnici v domeni javnosti, češ da je Sony multinacionalno podjetje s povezavami z raznimi vladnimi organizacijami. Wikileaks se na grožnje Sonyja sploh ne odziva. 

suženjstvo
suženjstvo FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394