Moskisvet.com
Michael Jackson

Novice

Vse je bila le potegavščina: čudaški Jackson je bil v resnici povsem normalen

A.P.
27. 09. 2019 12.22
1

Življenje Michaela Jacksona je tudi 10 let po njegovi smrti v veliki meri zavito v tančico skrivnosti in še danes polni rumene stolpce. A marsikaj je bila zgolj igra. Tako vsaj pravi njegov dolgoletni telesni stražar, saj je kralj popa medijem načrtno metal kosti za glodanje, kot je lepilni trak na nosu. Vedel je namreč, da s tem zanimanje zanj ne bo zamrlo.

Nekdanji telesni stražar Michaela Jacksona, Matt Fiddes, je dejal, da je Jackson vedel, da bo zanimanje javnosti zanj v upadlo tisti trenutek, ko za medije in javnost ne bo več uganka. Zato je nosil kirurško masko in si na nos lepil lepilni trak, s čimer je še dodatno podpihoval sumničenja, da razpada pri živem telesu in da mu nos na svojem mestu drži le še ''selotejp''.

Michael Jackson - mojster manipulacije?
Michael Jackson - mojster manipulacije? FOTO: Profimedia

Po izidu kontroverznega dokumentarca Leaving Neverland, je Fiddes stopil v bran svojemu nekdanjemu nadrejenemu in dejal, da je bil Michael Jackson v resnici povsem običajna oseba in ne kakšen čudak, kot ga poskušajo prikazati nekateri mediji. ''Z mediji je znal manipulirati. Vedel je, kako se prebiti na naslovnice,'' je Matt pojasnil za Metro. ''V 90 odstotkih primerov je maska na obrazu, lepilo na rokah ali lepilni trak na nosu, ki je bil njegov najljubši trik, deloval. Žal se mu je na koncu to maščevalo.''

Po besedah Matta, Michael, ki je bil med leti 1994 in 1996 poročen z Liso Marie Presley, med leti 1996 in 1999 pa z Debbie Rowe, ni želel, da mediji vedo ali je heteroseksualec ali gej, saj se je predobro zavedal, da ga ne bi več povohali, če ga ne bi obkrožale številne skrivnosti in ugibanja.

Jackson preden je popolnoma iznakazil svojo zunanjo podobo.
Jackson preden je popolnoma iznakazil svojo zunanjo podobo. FOTO: Profimedia

Matt, ki je Jacksona varoval kar 10 let, je dejal, da Michael doma ni nikoli nosil ličil. ''Spomim se, ko smo v londonskem hotelu Renaissance gledali televizijo in je želel na kari k iluzionistu Uriju Gellerju. Naročil je prevoz in bil v eni uri pripravljen, oblečen v značilen fedora klobuk z masko in v značilno opravo.'' Doma je bi bil povsem običajen človek, srkal je vino in preklinjal. ''Bil je izjemno inteligenten in ni mogel gledati filmov, saj je analiziral vsak prizor, vsako napako, ki jo je storil režiser.'' Svet je mislil, da pozna Michaela, toda ''če ga niste poznali, se vam ni niti sanjalo, kakšen je,'' razlaga Matt, ki pravi, da so vse obtožbe o pedofiliji popoln nesmisel. ''Imel je partnerice in bil v zakonski zvezi z Liso Marie. To je bilo njegovo življenje.''

Jackson je s svojim skrivnostnim življenjem v mediji sprožil številna ugibanja, ki še danes burijo človeško domišljijo.
Jackson je s svojim skrivnostnim življenjem v mediji sprožil številna ugibanja, ki še danes burijo človeško domišljijo. FOTO: Profimedia

Obtožbe, ki sta jih v dokumentarnem filmu na račun Jacksona izrekla James Safechuck in Wade Robson, se zdijo Mattu za lase privlečene, predvsem zato, ker je bil Jackson le redko na svojem posestvu Neverland, kjer naj bi do incidentov prišlo. ''Pogosto smo se šalili na račun tega, da ga nikoli ni doma. Vseskozi je imel opravke v Los Angelesu, ki je okoli štiri ure vožnje proč, vožnjo pa je sovražil, zato je bil le redko doma. Tu je bil le, ko je imel javni nastop, sicer pa se je precej bolje počutil v svoji suiti na Beverly Wiltshiru. Če bi otrokom delal to, česar ga obtožujejo, ne bi nikoli ničesar ustvaril,'' je prepričan Matt.

Jacksona tudi po smrti nima miru, saj ga še vedno bremenijo obtožbe o pedofiliji.
Jacksona tudi po smrti nima miru, saj ga še vedno bremenijo obtožbe o pedofiliji. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382