Moskisvet.com
Dekleta na Oktoberfestu - 4

Novice

Uf, že zato je Oktoberfest nekaj posebnega!

N.J.
25. 09. 2014 14.27
11

Pričel se je že 181. Oktoberfest, pivski festival, ki se že tradicionalno odvija v Münchnu in vsako leto privabi več ljubiteljev te grenke alkoholne pijače. V 16 dneh bodo navdušenci nad pivom zagotovo uživali, seveda pa ne gre niti brez brhkih bavarskih deklet.

Na festivalu, ki bo trajal do 5. oktobra, pričakujejo več kot 6 milijonov obiskovalcev. V samo prvem deževnem vikendu jih je festival obiskalo okoli milijon. V prvem planu je bil v začetku nagovor župana Dieterja Reiterja, ki je s štirimi udarci odprl prvi sod piva in tako slavnostno otvoril prireditev, v času festivala pa v ospredju ne bo le točenje piva, temveč bodo za dobro vzdušje skrbela tudi lepa dekleta.

Seveda mora biti vsak, ki se odpravi na pivski festival, pripravljen na velikansko gnečo. Dolge vrste in čakanje na sedež pod šotorjem je nekaj povsem običajnega. Zato pa je nato užitek toliko večji. Letos bo prvič treba za 'superco' odšteti tudi po več kot 10 evrov, a organizatorji menijo, da to ne bo vplivalo na količino popitega alkohola.

V največjem šotoru naj bi lahko sedelo po 10.000 obiskovalcev naenkrat, skupno pa je na voljo sedežev za kar 118.000 obiskovalcev. V letu 2013 je Oktoberfest mestu prinesel 1,1 milijarde evrov. Lani so v času festivala obiskovalci popili 6,7 milijona litrov piva.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382