Moskisvet.com
Audi RS Q8

Novice

Voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 243 km/h

M.S.
05. 04. 2024 09.52
1

V predoru Markovec, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, je voznik osebnega avtomobila Audi RS Q8 vozil s hitrostjo 243 km/h.

Na slovenskih cestah se vsak dan zgodijo številne prometne nesreče, marsikatera pa se zgodi povsem po nepotrebnem – zaradi morebitne nestrpnosti in objestnosti voznikov, ki mislijo, da si lastijo cesto, ali pa med vožnjo počnejo vse drugo, kot pa spremljajo dogajanje okoli sebe. To je dokazal tudi voznik, ki je s prekomerno hitrostjo zapeljal v predor Markovec.

"V predoru Markovec, kjer je hitrost omejena na 100 km/h, je voznik osebnega avtomobila Audi RS Q8 vozil s hitrostjo 243 km/h. Globa 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Vozilo je slovenskih registrskih oznak," so zapisali na uradnem družbenem omrežju policisti PU Koper. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Hitrost je eden najpogostejših vzrokov za hude prometne nesreče. Vozite skladno z omejitvami, da ne ogrožate sebe in drugih," so še opozorili. 

Prekomerna hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč, prav v tem primeru pa se tudi največkrat konča s smrtnim izidom, prav tako je najpogosteje razlog za druge vrste nesreč s hujšimi in lažjimi posledicami. 

Pri prehitri vožnji je pogosto faktor alkohol, ki daje vozniku lažen občutek poguma, pogosto pa je v kombinaciji s hitrostjo usodna tudi premajhna varnostna razdalja.

Kakšne pa so kazni za voznike s pretežko nogo? Preverite TUKAJ.

V prometni nesreči umrla glasbena zvezda
Preberi še
V prometni nesreči umrla glasbena zvezda
Šokantni posnetki s slovenskih cest
Preberi še
Šokantni posnetki s slovenskih cest

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382