Moskisvet.com
Videoposnetek, ki je šokiral javnost - 3

Novice

Videoposnetek nesreče avtobusa je šokiral javnost

M. J.
23. 03. 2012 09.50
25

Nadzorna kamera je posnela tragično nesrečo, kitajske oblasti pa so objavile posnetek tragične nesreče, v kateri je zaradi neprilagojene hitrosti avtobus zapeljal v prepad. V nesreči naj bi umrlo vsaj 15 ljudi.

Posnetek nesreče je šokiral kitajsko javnost, saj je voznik vozil z večjo hitrostjo od dovoljene. Prav prekomerna hitrost pa naj bi bila vzrok tragičnega dogodka. V nesreči, ki se je zgodila v provinci Sečuan, je življenje izgubilo 15 od 21 oseb, natančno število pa še ni znano.

Zaradi prevelike hitrosti je avtobus zaneslo in prebil je zaščitno ogrado.
Zaradi prevelike hitrosti je avtobus zaneslo in prebil je zaščitno ogrado. FOTO: YouTube
Na posnetku je moč videti, kako avtobus z visoko hitrostjo drvi skoz ovinke, pri tem pa vozi tudi po nasprotnem voznem pasu. V ostrem desnem ovinku pa ga je zaneslo v zaščitni betonski zid, katerega je avtobus prebil in zapeljal v prepad. Kot je pokazala kasnejša preiskava, je voznik vozil nad dovoljeno hitrostjo.
Od avtobusa ni ostalo skoraj nič.
Od avtobusa ni ostalo skoraj nič. FOTO: YouTube

''Na tem odseku je maksimalna dovoljena hitrost omejena na 40 km/h, toda voznik je namesto tega vozil kar 83 km/h,'' je dejal Wang Qiang, direktor oddelka za nesreče v državnem oddelku za promet.

Preberite tudi o nesrečniku, ki je umrl pred televizijskimi kamerami.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497