Moskisvet.com
VIDEO: S streli potopili japonsko 'ladjo duhov' - 2

Novice

VIDEO: S streli potopili japonsko 'ladjo duhov'

M.J.
06. 04. 2012 10.00
3

Ameriška Obalna straža je s topovskim rafalom iz svoje ladje danes zgodaj zjutraj potopila japonsko 'ladjo duhov'.

Ribiška ladja Ryou-Un Maru je po cunamiju, ki je 11. marca 2011 prizadel Japonsko, brez posadke plula po odprtem morju. In na koncu je svojo pot sklenila na obali Aljaske, kjer so jo zaradi ogrožanja pomorskega prometa potopili. Ladjo so prvič opazili 24. marca v Tihem oceanu blizu kanadske obale. Ameriška Obalna straža pa je ladjo potopila v svojih vodah, blizu obale na Aljaski.
''Ladja je predstavljala nevarnost za pomorski promet,'' je za agencijo France Press dejala Sara Francis, predstavnica Obalne straže. ''Ladja je bila dolga med 40 in 60 metri, bila je zapuščena, neosvetljena in brezciljno je plavala po morju. V temi je predstavljala veliko nevarnost za ostala plovila, ki plujejo na tem področju,'' je še dodala.

VIDEO: S streli potopili japonsko 'ladjo duhov' - 3
VIDEO: S streli potopili japonsko 'ladjo duhov' - 3 FOTO: Reuters

Kar se tiče onesnaževanja okolja, Obalna straža trdi, da ni večje nevarnost. ''Če je na ladji nafta, je to najverjetneje dizelsko gorivo, ki se bo hitro razpršilo ali pa bo izparelo, tako, da ne predstavlja večje nevarnosti za okole,'' je dodala Francis.

'Ladja duhov' je prvi in največji objekt, ki je po Tihem oceanu in cunamiju priplul do severnoameriške obale. Raziskovalci iz Havajev pa opozarjajo, da bi lahko že v začetku leta 2014 do ameriške zahodne obale priplulo več kot 1.5 milijona ton razbitin, ki so po cunamiju končale v morju.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497