Moskisvet.com
Nesreča Billa Warnerja - 2

Novice

Tragična smrt svetovnega prvaka

A.M.
19. 07. 2013 07.36
12

Svetovni rekorder je pri hitrosti preko 400 km/h izgubil nadzor nad motociklom in omahnil v smrt. Tekmovanje so nemudoma prekinili.

Nesreča Billa Warnerja
Nesreča Billa Warnerja FOTO: YouTube
Najhitrejši človek na dveh kolesih je tragično preminil med nedavnim hitrostnim tekmovanjem v zvezni ameriški državi Maine. Dirkač in svetovni rekorder Bill Warner si še vedno lasti svetovni hitrostni rekord za motocikle, ki znaša 500 km/h. 44-letnik je med nedavnim naskokom na lasten najboljši dosežek omahnil v smrt. S svojim Suzukijem hayabuso je sprva uspešno opravil poskusno vožnjo, pred sobotno preizkušnjo pa je tarnal nad vedno močnejšim bočnim vetrom. Pred očmi 400 gledalcev se je pognal do hitrosti 460 km/h, po poldrugem kilometru ga je pričelo zanašati, po 600 metrih pa je treščil ob tla.

Warner je bil po nesreči pri zavesti in je komuniciral z reševalci, dobro uro kasneje pa je v bližnji bolnišnici podlegel poškodbam. To nikakor ni prvi Billov padec pri visoki hitrosti – pred dvema letoma je padel med preizkušnjo v Teksasu.

Močno predelan Billov serijski motocikel je poganjal štirivaljnik prostornine 1.299 kubičnih centimetrov, ki je zmogel preko 520 kilovatov moči. Motocikel je predelal sam, z njim pa je opravil ogromno testiranj v vetrovniku. Warner je večjo moč dosegel z dirkaškimi komponentami in turbo polnilnikom.

Nesreča Billa Warnerja - 3
Nesreča Billa Warnerja - 3 FOTO: YouTube


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497