Moskisvet.com
Gorski orel

Novice

Video: Orjaški orel pred očmi očeta odnesel malčka

A.M.
20. 12. 2012 08.15
9

Nenavaden incident se je zgodil v Kanadi, kjer je orjaški orel v parku napadel malčka. Pred očmi očeta je malčka zgrabil s kremplji in ga dvignil v zrak.

Gorski orel
Gorski orel FOTO: Profimedia

Otroka je napadel planinski orel. Orjaška ujeda zraste do 90 centimetrov, premer kril pa je lahko kar dva metra! Medtem ko se je njegov oče ubadal z nahrbtnikom, je orjaška ptica švignila proti tlom, zagrabila otroka, ki se je igral na travniku, ga dvignila slab meter v zrak in ga nato izpustila.

Dogodek se je zgodil v Montrealu, 50 takšnih ptic pa gnezdi tudi v Sloveniji in spadajo med ogrožene živalske vrste. Orjaške ujede nemalokrat napadejo odrasle gorske koze in planince – pahnejo jih v prepad in se jih lotijo, ko so mrtvi ali poškodovani.

Kot se je izkazalo, je video spretna potegavščina štundetov 3D animacije iz Montreala. Največja teža, ki naj bi jo še dvignil planinski orel je tri kilograme, otrok na posnetku pa je očinto težji. Sumljivo je tudi dejstvo, da je ptica v središču pozornosti že od začetka posnetka, končni dokaz, da gre za prevaro, pa je, da krik, ki ga je slišati na posnetku, ne pripada tej vrsti ujed.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497