Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Video: Boleče! Prodajalec z enim udarcem nokavtiral roparja!

S.R.
03. 01. 2012 11.35
43

Uslužbenec v mestu Hendersonville v zahodnem delu Severne Karoline (ZDA) je roparja presenetil na milo rečeno neprijeten način. Kmalu po tem, ko je nesojeni ropar prišel v trgovino in mu zagrozil s pištolo, ga je uslužbenec dobesedno nokavtiral.

Tudi roparji imajo kdaj pa kdaj nesrečo. Vse skupaj se je zgodilo v petek, 23. decembra, okoli petnajst minut pred zaprtjem trgovine ''we buy gold'' (''kupujemo zlato'') v Hendersonvillu. Prodajalec Derek Mothershead je policiji povedal, da je ropar prišel skozi vrata, mu zagrozil s pištolo in jo tudi pokazal, zato je dvignil roke in mu rekel, naj ''vzame denar''. Ropar je nato prišel za pult in že izvlekel vrečko za denar. A premeteni Derek se je takrat dobro znašel. Ropar mu je pridržal vrečko, Derek pa je le vzel denar iz predala in roparju velel, naj ga pride iskat. Takoj, ko je ropar napravil korak proti njemu se je Derek pognal vanj in ga z enim samim močnim udarcem spravil v nezavest. Derek je že po naravi precej močan, poleg tega pa je tudi velik navdušenec nad mešanimi borilnimi veščinami (MMA – mixed martial art), tako da si je ropar zagotovo izbral napačno tarčo. Po nokavtu mu je Derek vzel tudi pištolo, a je hitro ugotovil, da ne gre za pravo orožje, temveč za igračo, ki strelja plastične krogle (airsoft orožje).

To je Dereka spravilo v smeh, a je osumljenca, ki so ga kasneje identificirali kot 25-letnega Mostafo Hendija zvlekel k telefonu, ga z eno roko držal pri tleh, z drugo pa poklical policijo.
Mostafa je kmalu prišel k sebi in Dereka prosil naj ga spusti, a mu je slednji le hladno odgovoril, da ga je ''poskušal oropati, zato gre v zapor''. Med čakanjem na reševalce in policijo pa je Derek dodal še malce soli na rane in Mostafi podal kup brisač, ter mu naročil, naj s tal pobriše lastno kri.
Derek je medijem kasneje povedal, da se mu udarec sprva ni zdel tako močan, ob ponovne ogledu posnetka nadzorna kamere pa je ugotovil, da je roparja ''udaril precej močno.'' Hendi ostaja v priporu, obtožen pa bo poskusa oboroženega ropa. Njegova varščina je dobrih 76.000 evrov. Da pa je vse skupaj še malce huje, je Derek povedal še, da čeprav so verigo njihovih trgovin že večkrat oropali, se jih pravzaprav sploh ne splača ropati, saj imajo zaradi učinkovitega sistema prenosa denarja v sami trgovini le malo gotovine, tako da tudi če bi Hendiju uspelo, ne bi bil kaj dosti bogatejši. Oglejte si posnetek spopada med Derekom in Hendijem, kot so ga posnele nadzorne kamere.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497