Moskisvet.com
napad morskega psa

Novice

Video: morski pes jo je razmesaril pred očmi kopalcev

A.M.
22. 08. 2013 11.11
2

Nemška turistka, ki je v napadu morskega psa izgubila roko, je po enem tednu podlegla poškodbam. Smo za vedno bolj pogoste napade na kopalce krivi ravno ljudje?

Morski pes - 2
Morski pes - 2 FOTO: YouTube

’’Ko smo stali na plaži, smo zaslišali grozljiv krik.’’ je povedal 57-letni Rick Moore, ki je bil priča nedavnemu napadu morskega psa. 20-letna Nemka, Jana Lutteropp, je letovala na Havajih. Med plavanjem pred obalo Mauija pa jo je le 30 metrov od obale napadel morski pes. V napadu je izgubila desno roko, na pomoč pa ji je priskočil ravno 57-letni učitelj Moore. Pognal se je v valove, pograbil nezavestno plavalko in jo odnesel na kopno. Tam je do prihoda reševalcev izvajal umetno dihanje in masažo srca.

Poškodovanko so odpeljali v bolnišnico, kjer je po enem tednu na oddelku intenzivne nege izgubila boj za življenje. V lanskem letu so na Havajih zabeležili 11 napadov morskih psov, zadnji s smrtnim izidom pa se je zgodil leta 2004. Strokovnjaki porast napadov morskih psov na kopalce povezujejo s pretiranim industrijskim ribolovom, ki te morske plenilce žene v vedno bolj plitve vode. Strokovnjaki opozarjajo kopalce, naj ne plavajo sami in naj ne hodijo v vodo zjutraj, zvečer ali ponoči. Plaža, kjer se je napad dogodil, je opremljena z opozorili, da se v vodi lahko nahajajo smrtonosni planilci.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497