Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Izdali podatek glede njegovega zdravljenja

N.J.
24. 06. 2016 06.24
16

O zdravljenju nekdanjega nemškega dirkača v formuli 1 je bilo napisanega že veliko. Tiskovna predstavnica Michaela Schumacherja občasno stopi pred javnost in vsaj nakaže, kako je z njim, čeprav konkretnih informacij ni. Italijanski mediji poročajo, koliko naj bi stalo zdravljenje hudo poškodovanega večkratnega svetovnega prvaka.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Profimedia

Zdravljenje sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja naj bi stalo kar 191.000 evrov na teden, britanske medije povzema italijanski motori.fanpage.it. Na leto naj bi se znesek tako gibal okoli 10 milijonov evrov.

Michael in Corinna Schumacher - 1
Michael in Corinna Schumacher - 1 FOTO: Profimedia

Britanski mediji so o stroških za zdravljenje poročali že konec leta 2015, ko so navedli, da naj bi družina Schumacher za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov. Za zdaj si kritje stroškov še lahko privošči. Premoženje hudo poškodovanega dirkača naj bi bilo namreč po pisanju ekonomske revije Bilanz ocenjeno na 700 milijonov evrov, kar Schumija uvršča na drugo mesto lestvice najbogatejših Švicarjev iz sveta formule 1. Pred njim je samo Nemec Bernie Ecclestone, davčni zavezanec v švicarskem kraju Gstaad, čigar premoženje je ocenjeno na 2,8 milijarde evrov.

Dobri dve leti in pol po tragični smučarski nesreči Schumacherja v Maribelu v Franciji je njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo slabo, čeprav informacij, kako je z njim, njegova družina, tiskovna predstavnica in zdravniki ter vsi drugi, ki so ga kdaj obiskali, ne dajejo.

Za njegovo rehabilitacijo na njegovem domu skrbi 15-članska ekipa zdravstvenega osebja, ki ostaja optimistična, čeprav je nedavno Luca Montezemolo izjavil, da ima 'novice o Schumacherju, a žal ne dobrih.' Te izjave Schumacherjeva predstavnica za javnost Sabine Khem ni želela komentirati.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400