Moskisvet.com
smučanje

Novice

Vesela novica iz smučarskih vrst!

N.J.
06. 09. 2013 13.13
2

Avstrijska smučarska legenda in legenda alpskega smučanja Hermann Maier, znan po vzdevku Herminator, je postal očka. Dvakratni olimpijski prvak in trikratni svetovni prvak in njegova žena Carina Schneller sta namreč postala ponosna starša dvojčic.

"Vesel sem, da lahko razglasim rojstvo najinih dvojčic. Carina je rodila v torek, 29. avgusta, v Salzburgu," je povedal ponosni očka Hermann Maier v izjavi za medije, ki jo je naslovil 'Z dveh na štiri'. "Mama in deklici se počutijo odlično," je še dodal.

Hermann Maier-7
Hermann Maier-7 FOTO: Reuters

Herminator velja za enega najboljših smučarjev in verjetno najbolj pogumnega smučarja na sveti. Po grozljivem padcu na smuku na olimpijskih igrah v Naganu leta 1998, ko jo je k sreči odnesel brez hujših posledic in v naslednjih dneh osvojil dve zlati medalji, in motoristični nesreči leta 2001, ki ga je skoraj stala kariere, se je uspešno vrnil na bele strmine in nadaljeval s smučanjem. S svojo kariero je zaključil pri 36 letih, leta 2009.

Hermann se je boril v tekmah za svetovni pokal kar 13 sezon. V tem času je osvojil 54 zmag, kar ga je zasidralo na drugo mesto na lestvici najboljših. Pred njim je le legendarni Ingemar Stenmark s 86 zmagami. Poleg tega je osvojil štiri velike kristalne globuse, trikrat je postal svetovni prvak, dve zlati odličji pa si je prislužil tudi na olimpijskih igrah.


 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497