Moskisvet.com
Grelniki

Novice

V Zagrebu vam dodatno zaračunajo sedenje za mizo ob grelcu

M.S.
25. 10. 2022 05.00
0

Če vas Hrvati z visokimi cenami niso dovolj razjezili poleti, bodo za nekaj dodatne slabe volje poskrbeli tudi v zimskem času. Da je ogrevanje drago, vemo vsi, tudi gostinci. Zato ne bodite presenečeni, če vam bomo na Hrvaškem v lokalu naslednjič zaračunali tudi ogrevanje, medtem ko zunaj ob grelniku srkate kavo ali kuhano vino.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Ogrevanim zunanjim terasam lokalov so šteti dnevi
Preberi še
Ogrevanim zunanjim terasam lokalov so šteti dnevi

V zagrebškem lokalu v centru mesta na Ferenščici gostom namreč po novem dodatno zaračunajo za sedenje ob mizah z grelniki. ''Grelci na terasah sredi zime so luksuz. Vsak lokal ima notranje prostore, ki so ogrevani. Če gost želi sedeti na svežem zraku, bomo prižgali grelec, stroški za to pa padejo na gosta,'' je za rtl.hr pojasnil lastnik lokala Ivan Orešković, ki so ga k tej poslovni odločitvi privedle visoke cene električne energije. "Gost zunaj povprečno sedi pol ure. Še lani me je to stalo pet centov, zdaj pa že 20," je odločitev utemeljil lastnik. ''Vsak grelnik porabi približno dva kilovata na uro, kar pomeni 3,2 kune. Pred tem smo za ta strošek plačevali eno kuno. To razliko pokrijejo gostje, osnovo pa še vedno plačamo sami.'' Preteklo sezono je Ivan sicer uporabljal plinske grelnike, kar pa očitno ni bila več rešitev, saj en grelnik dnevno potroši eno jeklenko, imeli pa so dva. Za jeklenke so mesečno odšteli od tri do šest tisoč kun.

Ogrevanje na prostem je po besedah Hrvata luksuz.
Ogrevanje na prostem je po besedah Hrvata luksuz. FOTO: Shutterstock
Hrvaška voditeljica med javljanjem na vsak način želela pokazati dekolte
Preberi še
Hrvaška voditeljica med javljanjem na vsak način želela pokazati dekolte

Kdor želi kavo spiti za mizo ob grelcu, bo za kavo tako odštel 14 kun (pribl. 1,86 evra), kar je dve kuni več kot sicer. Po podatkih hrvaškega medija gre za edini lokal na svetu, ki ima na ceniku grelnik.

Kako kljubovati inflaciji? 5 nasvetov za boj z višjimi cenami
Preberi še
Kako kljubovati inflaciji? 5 nasvetov za boj z višjimi cenami

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 393