Moskisvet.com
Spomengaj - pokopališče za male živali na Hrvaškem

Novice

V Zagrebu odprli prvo pokopališče za hišne ljubljenčke

A.P.
19. 06. 2019 10.17
0

Kako huda je izguba živali, ve vsak lastnik psa ali katere druge živali. Pri psu je bolečina ob izgubi še večja kot ob izgubi bližnjega, saj se med psom in lastnikom splete edinstvena vez, ki ji nobena druga ni enaka. Zato si žival zasluži dostojen pokop in svoje zadnji dom. S tem namenom in ker lastniki ljubljenčke pokopavajo brez nadzora, so blizu Zagreba odprli prvo pokopališče za hišne ljubljenčke na Hrvaškem.

Pokopališče za male živali leži v Dumovcu, nedaleč od Zagreba, kjer je na skoraj 13.000 kvadratnih metrih prostora za posmrtne ostanke 10.000 živali. V Spomengaj, ki ga upravlja zagrebški živalski vrt, so mestne oblasti vložile več kot dva milijona evrov (15,5 milijona kun), za kar so uredili prostor za grobove, vežice za žare (te lahko končajo v grobu ali posebni vežici), postavili dvorano, paviljon, krematorij in sprejemni urad. Po želji delavci pokopališča za pokojno živali organizirajo tudi prevoz do pokopališča. Žival je mogoče pokopati ali kremirati. Sežig je lahko posamezen ali skupinski in stane od 20 do 270 evrov (150 do 2000 kun), odvisno od velikosti živali.

Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes
Preberi še
Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes

Lastnikom so na voljo različne žare, tudi biološko razgradljive. Za tiste, ki si želijo res edinstven spomin, ponujajo žaro s kristali Swarovski, precej cenejše pa so preostale, ki so lahko tudi v obliki plišastega medvedka. Pepel lahko shranite tudi v obesek ali okvir za fotografijo. Grobov ne bo mogoče kupiti, ampak le najeti za največ pet let. Za dveletni najem, kar je najkrajša doba najema, boste odšteli 68 evrov (500 kun).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Sloveniji je edino pokopališče za male živali v Mariboru, kjer vas petletni najem skupaj s stroški pokopa stane 278 evrov, desetletni pa 461 evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382