Moskisvet.com
Želodec pivovarna

Novice

V trebuhu ima lastno pivovarno!

A.P.
30. 10. 2019 07.25
1

Ne policisti ne zdravniki mu niso verjeli, ko je dejal, da ni popil kapljice alkohola. Potem pa so ugotovili, da njegovo telo samo proizvaja alkohol. Neimenovan Američan trpi za redko boleznijo, ki zaužito hrano pretvori v etanol.

Ko so nekega moškega v ameriški Severni Karolini policaji ustavili zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, mu možje v modrem niso verjeli, ko je dejal, da ni spil niti kapljice alkohola, čeprav je kazal znake vinjenosti. Moški v poznih štiridesetih je zavrnil alkotest, zato je bil prepeljan v bolnišnico, kjer so odkrili, da ima 2,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku, kar je skoraj 10-krat več od dogovorjene meje za običajne voznike pri nas (0,24 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

Gre za redek sindrom, ki bolnikom prinaša kopico nevšečnosti in zdravstvenih težav, ki se jih da blažiti s pravo dieto.
Gre za redek sindrom, ki bolnikom prinaša kopico nevšečnosti in zdravstvenih težav, ki se jih da blažiti s pravo dieto. FOTO: Shutterstock

Njegovim besedam tako niso verjeli ne policisti ne zdravniki. A raziskovalci medicinskega centra na univerzi Richmond v New Yorku so odkrili, da vendarle govori resnico. Ima namreč redek sindrom, saj v njegovem tankem črevesju kvasovke ne delujejo po ustaljenem redu in vse, kar zaužije, torej vso hrano, telo pretvori v čisti alkohol oz. etanol, ki se nato absorbira v krvni obtok. V njegovem telesu poteka t. i. proces želodčne fermentacije – gre za sindrom ABS.

Nenavadna dejstva o alkoholnih pijačah, ki jih pijemo vsak dan
Preberi še
Nenavadna dejstva o alkoholnih pijačah, ki jih pijemo vsak dan

Ljudje fermentacijo izkoriščamo za proizvajanje pijač, predvsem alkoholnih, kot sta pivo in vino, uporablja pa se tudi za konzerviranje hrane pri procesu, ki vodi do pojava mlečne kisline, ki se nahaja v kisli hrani. V redkih primerih lahko pride tudi do procesa fermentacije v želodcu človeka in živali.

Za tem redkim pojavom trpi tudi Britanec Matthew Hogg, ki se je o stanju razgovoril že leta 2013.
Za tem redkim pojavom trpi tudi Britanec Matthew Hogg, ki se je o stanju razgovoril že leta 2013. FOTO: Shutterstock

Zaradi velike količine alkohola, ki se ustvari v telesu ljudi, ki trpijo za tem neobičajnim sindromom, ti čutijo vse negativne posledice alkohola in tudi kažejo vse vidne znake opitega človeka. Med drugim se zbujajo z mačkom, trpijo njihova jetra, prisoten je vonj po alkoholu, imajo težave z ravnotežjem, težje govorijo, muči jih utrujenost oz. zaspanost itd.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376