Moskisvet.com
Riverbed Trails - 1

Novice

Opa, in to v Tacnu!

N.J.
06. 11. 2015 08.12
2

Slovenski kajakaš na divjih vodah v Tacnu trenira že več kot 20 let. A ob pogledu na suho rečno strugo (tako kot večina) ni pomislil, da tam lahko drivjo BMX-i!

Riverbed Trails - 4
Riverbed Trails - 4 FOTO: redbull.si
Riverbed Trails - 3
Riverbed Trails - 3 FOTO: redbull.si

Gre za projekt, ki sta ga skupaj s Petrom Kauzarjem, slovenskim kajakaše, na divjih vodah, izvedla Paul Thölen in Daniel Wedemeijer. Kolersarja sta sicer vajena urejenih skateparkov, Peter Kauzer pa se povsem domače počuti v deroči vodi. Do te vrhunske zamisli je prvi prišel Paul, ki je lani po naključju naletel na sliko izsušene rečne struge v Tacnu, na kateri je sicer proga za veslanje na divjih vodah in zamislil si je, da bi se po tej 'progi' s kolegom spustila z BMXi.

Preden so se lotili podviga, so morali strugo temeljito očistiti, odtraniti ves mah s kamnov, kot poročajo na portalu redbull.si, pa so odvozili za kar okoli 100 samokolnic kamenja. Pomagali so lokalni prebivalci z Matejem Žanom in Danjielom Baumgartnerjem (Bangijem) na čelu. Komaj 16-letni Paul je nato komentiral, da so potrebovali kar nekaj časa, da so se navadili na »kratek zalet, hrapav teren in kuclje«, sicer pa so menda noro uživali.

Več pa v videoposnetku!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497