Moskisvet.com
Semafor

Novice

V katerem primeru vam kazni ni treba plačati?

N.J.
09. 05. 2016 08.09
0

Na cestah v vozilih preživimo kar veliko časa in pri tem smo izpostavljeni tudi najrazličnejšim nevarnostim. Če se nam pripeti prometna nesreča in se poškoduje 'le pleh', smo sicer lahko zadovoljni. Izpolnimo evropsko poročilo, zavarovalnici prijavimo škodo ... vse lepo in prav, a kaj hitro se postopki lahko zapletejo.

Strah za volanom
Strah za volanom FOTO: Thinkstock
V prometu ni vse odvisno le od vas!

Preprost primer: zapeljali ste skozi rumeno luč, policist vas ustavi in oglobi. Ste imeli za svoje ravnanje tehten razlog? Ste bili le preudarni in ste to storili, ker je bilo vozišče mokro in ne bi mogli pravočasno in varno ustaviti vozila? Ste kdaj dobili kazen za prehitro vožnjo, bili udeleženi v prometni nesreči, pa povzročitelj oporeka krivdo? Kaj pa, če vam ukradejo vozilo, pri zavarovalnici pa vam ne bodo želeli izplačati odškodnine, češ da niste pravilno poskrbeli za zavarovanje vozila? Če z vozilom poškodujete pešca, pa ste pravzaprav nedolžni? Sami boste svojo nedolžnost težko dokazali. Kako ukrepati v vseh teh primerih?!

Sodišče
Sodišče FOTO: Thinkstock
Verjetno ste zdaj pomislili, da bi v takih primerih zagotovo poiskali odvetnika in na sodišču poskušali poiskati pravico. A žal si vse to marsikdo težko privošči zaradi strahu pred tožarjenjem' in zaradi dolgotrajnosti postopka, postopki pred sodiščem pa se navadnim smrtnikom velikokrat zdijo težavni in nerazumljivi. Težave običajno nastanejo že, ko ljudje ne vedo, na koga se obrniti v primeru spora, poleg tega stroški odvetnika, sodni stroški, stroški izvedencev lahko nanesejo kar veliko.
Imate dve možnosti: lahko porabite vaše prihranke, če jih imate, ali pa zdaj sklenete zavarovanje pri zavarovalnici ARAG, ki vam bo v primeru, da se boste morali spopadati s takšnimi težavami, krila stroške.

Zavarujte svoje pravice pravočasno

Da bi se izognili vsem dodatnim stroškom in stresu, je pomembno, da ravnate odgovorno. Številnim neprijetnostim se je namreč mogoče izogniti, če se na nepredvidljive dogodke pripravimo s preprosto pravočasno sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite. Zavarovanje pravne zaščite na slovenskem trgu recimo ponuja zavarovalnica ARAG, kjer lahko poleg osnovnega zavarovanja (paket 'VARNOST') izberete tudi paket 'PROMET', s čimer zaščitite ne le sebe, temveč tudi svojo družino na področju prometa. Uveljavljali boste lahko pravice glede svojega vozila tako pri zavarovalnici kot tudi na servisu, tudi v primeru, ko se recimo na vašem novem vozilu neprestano ponavljajo iste okvare, ki jih prodajalec kljub večkratnim popravilom ne odpravi ... Poleg tega boste lahko uveljavljali odškodnino za vašo poškodbo v prometni nesreči, pridobili zastopanje v postopkih odvzema vozniškega dovoljenja, če boste povzročili nesrečo ali naredili prometni prekršek.

Nesreča
Nesreča FOTO: Thinkstock

Pomislite na naslednje situacije. Je možno, da boste kdaj zahtevali odškodnino, imeli spor s prodajalcem/obrtnikom/zavarovalnico, potrebovali nasvet odvetnika, kazensko ovadeni, itd.? Lahko se zgodi, da vam delodajalec neupravičeno zniža plačo, vas neupravičeno odpusti, vam ne izplača regresa ali plače, vam ne plačuje prispevkov, izvaja mobing? Lahko se zgodi, da boste imeli spor s sosedi (glede meje, služnosti, hrupa, itd.), spore v zvezi s preživnino, skrbništvom ali dedovanjem. Vsa ta področja lahko zaščitite in se zavarujete. Preprosto kliknite tukaj in preverite kako.

A pozor! Po toči zvoniti je prepozno. Zavarovanje ne velja za primere, ki so se zgodili pred začetkom zavarovanja in zato morate svoje pravice zavarovati, še preden se vam kaj zgodi. Samo s pravočasno sklenitvijo zavarovanja pravne zaščite lahko poskrbite, da boste v vseh teh in tem podobnih primerih ustrezno zaščiteni, pri tem pa vaša denarnica ne bo utrpela velike škode.

SPONZORIRANA VSEBINA

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630