Moskisvet.com
Pariz

Novice

Zbogom, kažipoti! V tem mestu se boste morali od zdaj zanašati na telefon!

A.P.
14. 10. 2021 05.00
0

Še pred kratkim bi se marsikateri turist v novem okolju težko znašel brez kažipotov, a ti so – vsaj po mnenju pariških mestnih oblasti – zastareli in odveč, zato so jih začeli množično odstranjevati.

Tovrstne oznake se poslavljajo.
Tovrstne oznake se poslavljajo. FOTO: Shutterstock

Pariške oblasti na veliko odstranjujejo prometne znake oz. kažipote, ki voznike, pešce in kolesarje usmerjajo k turističnim atrakcijam, spomenikom, trgom, postajališčem, parkiriščem, bolnišnicam ipd. Čeprav nas večina uporablja navigacijo, so tovrstni znaki še danes pomemben in domala nepogrešljiv del prometne infrastrukture oz. krajine. A ne, če vprašate pariške oblastnike, ki menijo, da jih je povozil čas in jih je treba odstraniti, saj da kazijo mesto. Menijo namreč, da omenjene table vizualno onesnažujejo okolje.

Prometni znak 18+: prepovedano spolno zadovoljevanje
Preberi še
Prometni znak 18+: prepovedano spolno zadovoljevanje

Da je zadeva že v teku, se je pohvalila predstavnica okrožja Bercy, Emmanuelle Pierre-Marie, ki je ob fotografiji zapisala, da odstranjujejo enega od 1.800 kažipotov, ki so za ''odstrel'' in ki naj bi kazili podobo francoske prestolnice. Gre torej za še enega od korakov na poti do lepše podobe Pariza. Enako menita namestnik županje Emmanuel Grégoire in Caroline Grandjean, ki je zadolžena za ceste in meni, da so tovrstne oznake v času navigacijskih sistemov v napoto. Tovrstnim posegom nasprotuje županja Anne Hidalgo, ki meni, da je ukrep nesmiseln, saj vsi ne uporabljajo navigacije. O odstranjevanju, pravi, ni bila obveščena.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382