Moskisvet.com
Gneča na britanski plaži

Novice

V morje za največ 60 minut

A.P. in STA
11. 06. 2020 09.01
0

Zaradi novega koronavirusa v prihodnje marsikaj ne bomo več počeli tako kot ''nekoč''. Covid-19 je povzročil, da smo čez noč spremenili številne navade, saj je močno posegel v naš vsakdan. Kljub temu, da se ukrepi vpeljani za zajezitev širjenja bolezni rahljajo, številne omejitve ostajajo. Tudi na plažah ..

V Peruju se kljub naraščanju števila okuženih z novim koronavirusom ponovno odpirajo plaže, kjer pa bodo po novem veljale številne omejitve - med drugim bo zunaj vode obvezna zaščitna maska, v vodi pa plavalec ne bo smel preživeti kot 60 minut. Večina pozornosti je sicer usmerjene v Limo, kjer številne plaže obiskujejo zlasti deskarji na vodi.

Medicinska sestra bolnike oskrbovala v spodnjem perilu
Preberi še
Medicinska sestra bolnike oskrbovala v spodnjem perilu

Željni plavanja in vodne zabave bodo smeli na plaže, ki bodo odprte le ob določenih delih dneva, le sami. Morali bodo upoštevati tudi pravila ohranjanja razdalje - tako v vodi kot izven nje. Maska bo medtem obvezna le na plaži.

V Peruju je deskanjem na vodi zelo priljubljen.
V Peruju je deskanjem na vodi zelo priljubljen. FOTO: Shutterstock

Dovoljeni so tudi vsi vodni športi, vključno z deskanjem na vodi, ki je v državi zelo priljubljeno - s tem športom naj bi se ukvarjalo več kot 60.000 ljudi. Številne med deskarji priljubljene plaže ležijo prav v Limi in njeni okolici.

A kot je vse ljubitelje valov v torek obvestila tamkajšnja četrt Miraflores, v kateri je več kot pet kilometrov plaž, bodo lahko v vodi uživali največ 60 minut. Kako bodo to preverjali, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP niso pojasnili.

Peru je sicer v pandemiji novega koronavirusa hudo prizadet. Število okuženih je preseglo 200.000, umrlo je že več kot 5700 ljudi, kar jo med državami Latinske Amerike uvršča na tretje mesto, za Brazilijo in Mehiko.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497