Moskisvet.com
Buckinghamska palača

Novice

Zvezdniki v Buckinghamski palači kadili travo, kradli WC papir, pepelnike in snifali kokain

A.P.
18. 10. 2019 07.27
0

V slovitia Buckinghamski palači, ki je uradno domovanje britanske kraljeve družine od leta 1837 in je uradna rezidenca kraljice Elizabete II, se je treba med obiskom še posebej lepo obnašati. Številni zvezdniki so se z neprimernim obnašanjem izkazali za slabe goste. Nekateri so skrivaj kadili travo, drugi kadili na stranišču, tretji pa imeli dolge prste.

Buckinghamsko palačo britanska kraljeva družina uporablja tudi za številne sprejeme in zabave, določeni deli palače pa so namenjeni tudi obiskovalcem. Le redke kraljica Elizabeta II povabi v svoje zasebne sobane. Ta čast je v preteklosti doletela številne zvezdnike, med njimi tudi člane legendarne čeverice The Beatles. In čeprav za vse veljajo enaka pravila, se marsikateri zvezdniki tudi v tako eminentnih prostorih niso znali obnašati.

Olivia Colman
Olivia Colman FOTO: Profimedia
Kraljica Elizabeta in princ Charles brez tega ne potujeta nikamor
Preberi še
Kraljica Elizabeta in princ Charles brez tega ne potujeta nikamor

Pregrešila se je tudi igralka Olivia Colman, ki v seriji Krona (The Crown) igra samo kraljico Elizabeto II. Med promocijo serije je za Sunday Times razkrila, da je njen mož v palači ukradel spominek. Buckinghamska palača se na njen komentar ni odzvala, so pa predstavniki dejali, da večina gostov ne izmakne ničesar. ''Vsako leto imamo skoraj 50.00 obiskovalcev, in če bi vsak nekaj ukradel, bi bila palača danes prazna,'' je po zadnjem v nizu incidentov slavnih dejala predstavnica za stike z javnostjo.

Slavni prestopniki v Buckinghamski palači:

Emma Bunton

Nekdanja članica dekliške skupine Spice Girls je v intervjuju nekoč razkrila, da je ''sunila'' oznako za na vrata za žensko stranišče. Zgodilo se je med koncertom v palači leta 2002, ko je kraljica obeleževala zlati jubilej oz. 50 let vladanja.

Emma Bunton
Emma Bunton FOTO: Profimedia

Piers Morgan

Voditelj oddaje Good Morning Britain je priznal, da je pravi kleptoman, ki zvezdnikom na domu krade toaletni papir. Tudi kraljičinega je sunil, ki počiva poleg WC papirja iz stanovanja Simona Cowella. Čeprav je iz stranišča že marsikomu ukradel papir, pa je zamrznil ob obisku Bele hiše, ko je v njej domoval še Barack Obama. ''Bal sem se, da bom pristal v zaporu,'' je za Mail priznal leta 2011.

Piers Morgan
Piers Morgan FOTO: Profimedia

Olivia Colman

Tudi z oskarjem nagrajena igralka Olivia Colman je z možem v Buckinghamski palači izmaknila toaletni papir, ko je par prisostvoval na dobrodelnem dogodku. ''Mož je ukradel rolico zgolj za to, da bi lahko dejala, da je iz Buckinghamske palače,'' je pojasnila filmska Elizabeta II, ki pa ni povedala ali je imela pri tem prste vmes ali je šlo za solo dejanje njenega moža.

Denise Van Outen

TV voditeljica se je kraljici opravičila, potem ko je priznala, da si je leta 1998 ''sposodila'' pepelnik in škatlo za robčke, kar pravi, je storila '' zgolj za zabavo''. Kasneje je predmeta vrnila skupaj s plišasto kamelo in hudomušnim zapisom v katerem se je kraljici opravičila za njeno dejanje. Zakaj kamela? Zaradi igre besede: ''Sorry, Ma'am. I didn't meant to give you the hump,'' je pisalo v originalnem opravičilu (hump v angleščini pomeni tudi grba).

Denise Van Oute
Denise Van Oute FOTO: Profimedia

Svoje glede toaletnega papirja, ki v kraljevi palači ni nič kaj drugačen ob običajnega, saj nima posebnega potiska, ampak je ''zgolj navaden bel papir,'' je pristavil tudi kraljičin predstavnik za stike z javnostjo Dickie Arbiter, ki se čudi bizarnim potezam nekaterih zvezdnikov. Podvomil je tudi v zgodbo Denis Van Outen, saj da je bilo v palači kajenje prepovedano dolgo preden je le-ta domnevno izmaknila pepelnik, in da so jih umaknili že dolgo pred njenim obiskom. Zaradi kraj zvezdnikov si pretirano ne belijo glave, saj, kot pravi, ''zvezdniški'' kradljivci bolj iščejo pozornost. ''Ne kradejo vrednih stvari. Nekaj vzamejo zgolj za to, da lahko rečejo, da so ukradli na primer rolico toaletnega papirja iz Buckinghamske palače,'' dodaja Arbiter.

The Beatles
The Beatles FOTO: Profimedia

The Beatles

Med prestopniki se je znašla tudi slavna glasbena skupina The Beatles. John Lennon je nekoč trdil, da je liverpoolska četverica pred podelitvijo viteških nazivov leta 1965 na stranišču kadila travo. Kasneje je George Harrison zanikal navedbe Lennona, češ da so na stranišču kadili zgolj običajne cigarete, saj so bili pred podelitvijo precej nervozni.

John Lennon
John Lennon FOTO: Profimedia

Robbie Williams

Za razliko od velike četverice pa je marihuano v Buckinghamski palači kadil britanski pevec Robbie Williams, ki ga širni svet pozna predvsem po uspešnici Angel. Tako je zatrdil, ko je zanikal govorice, da je prišel na obisk bolan. ''Da sem bruhal v Buckinghamski palači? Kje pa! Kadil sem travo.'' Incident naj bi se zgodil leta 2012, ko je v palači potekal koncert ob kraljičinem diamantnem jubileju (60 let vladanja).

Robbie Williams
Robbie Williams FOTO: Profimedia

Stephen Fry

Buckinghamska palača naj bi bila le ena izmed številnih znanih lokacij, kjer je britanski igralec in komik Stephen Fry jemal kokain. V svojem memoarju More Fool Me je priznal, da se je drogiral tudi v spodnjem in zgornjem domu britanskega parlamenta.

Stephen Fry
Stephen Fry FOTO: Profimedia
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382