Moskisvet.com
boj za daljinski upravljalnik

Novice

Užitek za moške in izziv za ženske!

Nadja Jurca
16. 02. 2016 08.33
4

Začenja se lepši del leta za moške in preizkus potrpežljivosti za ženske (ne vse, seveda). Začenja se namreč nogometna evforija, ki bo na Kanalu A trajala, dokler najboljši ne bodo v zrak dvignili zmagovalnih pokalov. Če še niste ugotovili, prihajajo nove tekme Lige prvakov, Lige Evropa in Lige Telekom. Ob tej priložnosti smo se o Ligo prvakov, komentiranju in ženskah in nogometu pogovarjali s komentatorjem in nogometnim navdušencem Tomažem Lukačem.

Tomaž Lukač
Tomaž Lukač FOTO: POP TV

Real Madrid ima najdražje nogometaše, a lani niso prišli do finala. Imajo letos z novim trenerjem več možnosti? 

Nedvomno je legendarni Zidane dodal nove razsežnosti v Realovi igri. Pod Benitezom je moštvo delovalo dokaj bledo, anemično, včasih brezidejno, zdelo se je, da celo brez prave volje. Zadeve so se spremenile in prav lahko se zgodi, da bo Real eden najresnejših kandidatov vsaj za uvrstitev v finale.

Za favorita nekako veljata branilka naslova Barcelona in Bayern. Kdo je vaš favorit?

Barcelona in Bayern sta res favorita, a ostalih nikakor ne gre kar tako odpisati. Omenil sem že Real, ne gre pa pozabiti vsaj še na Chelsea, Paris Saint Germain in Manchester City ter Juventus in tudi madridski Atletico. Nekateri se bodo srečali med seboj že v osmini finala, a tu so že možna presenečenja, zato se utegne zgoditi, da se krog favoritov kar naenkrat razširi še na klube, ki jim sprva marsikdo ni dajal kakšnih večjih možnosti za končni uspeh.

Če bi obveljala kazen za madridska kluba Real in Atletico - enoletna prepoved kupovanja novih igralcev, kako bi lahko to vplivalo na prihodnost teh dveh klubov?

Glede na razpoložljiv igralski kader ne bi bilo nič čudnega, če se kazen občutno sploh ne bi poznala. Morda utegne imeti Atletico nekaj več težav, ampak v kopica zvezdnikov in kakovostnih nogometašev zagotavlja, da bosta oba še naprej konkurenčna.

Vse tekme si lahko ogledate tudi na Kanalu A ter kadarkoli in kjerkoli na VOYO.SII!

Napovedujejo, da naj bi Liga prvakov po letu 2018 doživela določene spremembe, omenja se celo ustanovitev 'evropske superlige'. So po vašem mnenju spremembe sploh potrebne? Kaj bi nova liga lahko prinesla?

Čeprav podrobno spremljam nogomet, mi podrobnosti o interesih povezanih s prenovo najelitnejšega tekmovanja niso znane. Vedeti moramo, da ima UEFA svojo računico, produkt, s katerim služi bajne denarce pa je dodelan do potankosti. Le odgovorni pri UEFA-i vedo na kakšen način je mogoče zaslužiti še več kot doslej. In ocenjujem, da bo prav to odločilno pri sprejetju sprememb, če bo do njih sploh prišlo.

Katera tekma menite, da bi utegnila letos biti najbolj zanimiva?

Če upoštevamo pare osmine finala bo zelo vroče na tekmah med Juventusom in Bayernom ter Chelseajem in PSG-jem. Zagotovo bo zanimivo tudi na dvobojih med Arsenalom in Barcelono ter Juventusom in Bayernom. Od četrtfinala naprej pa se bo napetost zgolj še stopnjevala ... Vse do velikega finala 28. maja v Milanu.

Atletico Madrid je z Janom Obakom podaljšal pogodbo še za eno leto, namesto do 2020 torej do 2021. Kako podaljšanje pogodbe vpliva na moralo nogometaša?

Tovrstna poteza kluba pomeni dvoje: priznanje nogometašu, dokaz, da ga cenijo, da nanj resno računajo. Po drugi strani pa si s tovrstnim ravnanjem zagotovijo boljše pogajalsko izhodišče v primeru, da na njihov naslov pride kakšna bogata ponudba katerega drugega kluba. In prav na to najbrž pri Atleticu v prihodnosti računajo.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

Če bi lahko izbrali svojo najljubšo enajsterico – koga vse bi vključili? Bi bilo v ekipi kaj Slovencev?

Morda malce subjektivno, a vendarle: razmišljal bi o Handanoviću in Oblaku. Na ostalih položajih Slovenci nimamo nogometaša najvišjega ranga. Na levem boku bi mesto zaupal Alabi, na nasprotni strani bi bil najbrž njegov soigralec Lahm, vmes v obrambi Chiellini in Bonucci. Na sredini igrišča bi se našel prostor za Modrića, Iniesto in Pogbaja, v napadu za Ronalda, Messija in Ibrahimovića.

Objektivnost in delo komentatorja: Kako težko je pri komentiranju ostati čim bolj objektiven?

To je eno najpogostejših vprašanj, ki mi jih zastavljajo. Včasih je težko, ko te povleče na stran tekmeca, ki je oškodovan, ki se mu na kateri izmed tekem zgodi krivica. Ampak mislim, da vsi komentatorji težimo k čim bolj objektivnemu poročanju. Upam, da nam uspeva.

Imate občutek, da gledalci/poslušalci zamerijo morebitno navijanje komentatorjev?

Na nek način je razumljivo, da si vsak izrečen stavek komentatorja razlagajo po svoje. Ampak sčasoma - vsaj mislim tako - vendarle dojamejo, da smo objektivni, ali vsaj skušamo biti nepristranski, da se ne obremenjujemo z razmišljanji navijačev.

Ko komentirate tekmo, lahko v njej enako uživate, kot če bi jo gledali iz domačega naslonjača ali recimo s tribune?

Sicer uživam v svojem delu, ampak vseeno je bistveno lepše tekmo spremljati neobremenjeno.

boj za daljinski upravljalnik
boj za daljinski upravljalnik FOTO:
Da za konec še 'razčistimo': kaj nogomet pomeni za moške? Bi lahko rekli, da podobno, kot nakupovanje za ženske?

(Smeh) Sicer ne poznam občutka žensk pri nakupovanju, ampak predvidevam, da ste s tem vprašanje zadeli 'žebljico na glavico'. Če že ni enako, je pa najbrž zelo podobno. (smeh) 

Pa gredo ženske in nogomet skupaj ali je čas nogometne tekme tisti, ki naj bo rezerviran za moško družbo?

Vse gre skupaj, tudi ženske in nogomet, ampak povsem drugače kot moški in nogomet. Moram pa priznati, da si znam predstavljati spremljanja nogometne tekme v ženski družbi.

Morda opažate, da zanimanje za nogomet med ženskami narašča?

Za nogomet ne vem, za nogometaše pa vse bolj...

UEFA Liga prvakov - Osmina finala
UEFA Liga prvakov - Osmina finala FOTO:

Nogomet je doma ... na Kanalu A!

LIGA PRVAKOV je najprestižnejše klubsko tekmovanje v organizaciji Evropske nogometne zveze (UEFA). Na sporedu bo 29 tekem, za prestižni naslov pa se bori 16 klubov. 28. maja pa bo znano, kdo bo letošnjo zmagovalec, prvi nogometni poslastici pa vas na Kanalu A čakata že 16. in 17. februarja. 16. 2. ob 20.30 se bosta spopadla kluba Paris Saint Germain in Chelsea, v sredo 17. 2. ob 20.30 pa Roma in Real Madrid.

Na Kanalu A se nadaljuje tudi LIGA EVROPA. Na vrsti je najprej šestnajstina finala, finale pa je predvideno 19. maja, Že v četrtek 18. 2. ob 21. uri si boste lahko ogledali tekmo med ekipama Sporting Lizbona in Bayern Leverkusen.

Samo še 14 krogov nas loči tudi do konca državnenga nogometnega tekmovanja LIGE TELEKOM. Prvi dve tekmi bosta predvidoma že prihodnji teden, v soboto 27. 2. ob 16.35 med ekipama Maribora in Celja ter v nedeljo 28. 2. ob 16.35 med Olimpijo in Luko Koper.

V se tekme si lahko ogledate kjerkoli in kadarkoli ... na VOYO! Vse tekme Lige prvakov in Lige Evropa boste lahko spremljali tudi prek svojega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika. Nogomet v vašem žepu na www.voyo.si.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394