Moskisvet.com
Laurino slovo od prijateljice Aylin.

Novice

»Upala sem, da nisi na letalu«

M.K.
26. 03. 2015 08.18
16

Na družbenem omrežju Twitter se je pojavilo sporočilo, v katerem se je mlado dekle poslovilo od prijateljice, potnice na krovu letala Airbus 320, ki je včeraj strmoglavilo v francoskih Alpah. Pripela je tudi fotografijo njunega zadnjega pogovora, v katerem sta se veselili skupnega obiska sončne Barcelone. Obiska, ki ga nikoli ne bo.

Laurino slovo od prijateljice Aylin.
Laurino slovo od prijateljice Aylin. FOTO: Twitter
Mlada Nemka Laura je glede na objave in zapise na družbenih omrežjih v nesreči Airbusa 320 na letu 4U 9525 nemškega nizkocenovnega letalskega prevoznika Germanwings iz španske Barcelone v nemški Düsseldorf izgubila prijateljico Aylin. Na družbenem profilu Facebook ji je napisala ganljivo slovo ter pripela še fotografijo zaslona njenega mobilnega telefona, na katerem je videti del njunega zadnjega pogovora.

Ganljivo slovo

Laura je sicer vedela, da je bila njena prijateljica Aylin na počitnicah v Barceloni, a je vse do zadnjega upala, da ni sedela na letalu, ki je strmoglavilo v francoskih Alpah. »Pred dnevi si mi še pisala, kako lepa je Barcelona, sedaj pa si mrtva,« je zapisala v slovesu na Facebooku. »Želela si me poklicati, ko se vrneš domov in mi vse povedati, želela si mi pisati, ko boste vzleteli in nato gledam poročila in slišim za nesrečo. Upala sem, da nisi bila na tem letalu, napisala sem ti SMS sporočilo, a mi nisi odgovorila.« Takrat mlada Laura še ni vedela, da odgovora na svoje sporočilo nikoli ne bo dobila.

Mlada Nemka se je pozneje od prijateljice poslovila tudi na družbenem omrežju Twitter. »Počivaj v miru, draga prijateljica,« je Laura zapisala na svojem profilu. »Hvala, da si bila vedno ob meni. Rada te imam. Bog blagoslovi #4U9525,« se je glasil zapis. Laurina zgodba se je hitro razširila po družbenih omrežjih in se dotaknila množice ljudi, ki so žalovali z njo in ji virtualno stali ob strani v teh težkih trenutkih. »Ta fotografija me je enostavno pustila brez besed. Ostala je le nema, mučna tišina,« je zapisala ena izmed uporabnic; z njo se je strinjala večina komentatorjev.

Laurino slovo za Aylin
Laurino slovo za Aylin FOTO: Twitter

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497