Moskisvet.com
batman Route 29

Novice

Umrl je 'Batman'

N.J.
18. 08. 2015 13.23
7

'Route 29 Batman', moški, ki je številne otroke po Ameriki razveseljeval preoblečen v superjunaka Batmana, je v prometni nesreči izgubil življenje.

batman Route 29
batman Route 29 FOTO:
Lenny B. Robinson je umrl, po tem ko je v noči na nedeljo vanj zapeljal voznik avtomobila toyota camry. Robinsonov avtomobil se je okvaril in obtičal sredi ceste v Marylandu. Stopil je iz avta, da bi preveril, kaj je narobe, tedaj pa je vanj trčil neimenovani voznik.

Robinson je veliko časa posvečal skrbi za dobro počutje otrok. Na smrt bolne otroke je obiskoval v bolnišnicah in jim, oblečen v Batmana, risal nasmeške na obraz.

Robinsona so imenovali večinoma kar Route 29 Batman, saj se je v tega junaka oblačil že vrsto let, vozil pa je poseben, po meri izdelan 'batmobil'. Še v nedeljo, ko je tragično preminil, je še nekaj minut pred smrtjo zabaval otroke na bencinski črpalki. Težave z avtom so se pojavile nekaj minut za tem, ko je zapustil črpalko, so potrdili marylandski policisti. Preostali vozniki, ki so vozili za njim, so, ko so opazili, da ima težave z avtomobilom, upočasnili in vklopili vse štiri smernike. Njegov avto se je nenadoma ustavil, a Robinson ni utegnil priti do roba cestišča, tako da je del njegovega vozila še segal na prehitevalni pas. Ko je stopil iz avtomobila, da bi preveril, kaj je narobe z motorjem, je voznik toyote camry, ki je vozil po prehitevalnem pasu, trčil vanj. 51-letnik je bil po poročanju tamkajšnjih policistov na mestu mrtev.

Družina pretresena

Nesrečo pristojni še vedno preiskujejo. Voznik camryja, ki ni utrpel nikakršnih poškodb, dogodka za medije ni želel komentirati.

Robinsonova družina je pretresena. Izgubili so sina, brata, očeta treh sinov in strica treh nečakov. Bil je ločen in njegovi otroci so živeli v New Jerseyju, a Robinson se je prav vsak vikend peljal v New Jersey ponje, jih pripeljal v Baltimore in je rad preživljal čas z njimi. »Bil je moj brat, poslovni partner, moj najboljši prijatelj,« je dejal Scott Robinson. »Dotaknil se je življenj mnogih in nasmejal mnoge otroke. To je rad počel.«

Robinson je sicer imel izjemno uspešen čistilni servis. Na stotine tisočakov dolarjev je zapravil za izdelavo Batmobila, njegov kostum je bil videti še bolj resničen in dovršen kot tisti iz filma, na kartice, ki jih je podarjal otrokom, pa se je vselej podpisal 'Batman'. Okoli 45 minut je potreboval, da se je napravil v kostum in se naličil s črno barvo okoli oči. Ko je bil oblečen v okorno črno obleko, je izgubil v povprečju okoli 2,5 litra vode.

batman Route 29
batman Route 29 FOTO:
Začel je za svojega sina

Kostum si je prvič nadel pred leti zaradi svojega sina Brandona, ki je bil velik oboževalec Batmana. Ko je videl, da so tudi drugi otroci navdušeni, ko ga vidijo, je v tem našel nov smisel in cilj. Zaslovel je leta 2012, ko so ga med vožnjo ustavili policisti na cesti Route 29. Tedaj je vozil črnega lamborghinija in je bil oblečen v obleko super heroja. Njegovo identiteto je nekoliko kasneje prvi razkril Washington Post.

Razveseljevalo ga je dejstvo, da je razveseljeval

Nekoč je podobno razveselil tudi neko deklico v bolnišnici. Ko je ta prišla v šolo, ji niso verjeli, da je Batman njen prijatelj. Robinson ni okleval – naslednji dan je šel z njo v šolo, oblečen v Batmana. Stopil je pred njene sošolce, ki so se pretekle dni norčevali iz nje, jim povedal, da je norčevanje neprimerno, njej pa nadel posebno batmansko ogrlico. »Elizabeth je moja prijateljica,« je menda naznanil vpričo vseh in jih pustil odprtih ust.

Glede junaka, v katerega se je oblačil, je pred časom v enem izmed dokumentarnih filmov dejal, da je Batman superheroj brez posebnih moči, je pač heroj sam po sebi, zaradi česar se otroci z njim lažje poistovetijo. Otroci v bolnišnicah so ga bili zelo veseli, spomnil pa se je tudi staršev, ki sta mu nekoč dejala, da sta, ko je obiskal njunega otroka, prvič v nekaj mesecih videla nasmeh na obrazu njunega otroka. In to mu je dajalo moč in veselje.

batman Route 29
batman Route 29 FOTO:

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400