Moskisvet.com
Red Bull K3 - 1

Novice

Ultimativna preizkušnja za najbolj vzdržljive

N.J.
28. 07. 2017 07.52
2

Red Bull K3 je ultimativna tekaška preizkušnja, ki jo zmorejo preteči le najbolj vztrajni in kondicijsko pripravljeni. Tekmovalci opravijo okoli 10 km dolgo pot in premagajo približno 3 km višinske razlike.

Do Slej se je tekmovanja udeležilo tudi že več Slovencev. Nejc Kuhar jo je Do Slej se je tekmovanja udeležilo tudi že več Slovencev. Nejc Kuhar jo je med drugim odnesel z bronom.
Do Slej se je tekmovanja udeležilo tudi že več Slovencev. Nejc Kuhar jo je Do Slej se je tekmovanja udeležilo tudi že več Slovencev. Nejc Kuhar jo je med drugim odnesel z bronom. FOTO: Red Bull Content Pool

Si predstavljate, da bi premagali 1.000 stopnic ali se 10-krat zapored, brez premora, povzpeli na Eifflov stolp, in to pri približno 30 stopinjah Celzija? Taka preizkušnja čaka tekmovalce 29. julija v italijanski Susi, kjer se bodo tekmovalci pomerili v četrti tovrstni preizkušnji.

Tekači bodo pretekli razdaljo 9,7 km in premagali 3.303 metre nadmorske višine. Cilj je namreč na vrhu Rocciamelone, na višini 3.538 n.m.v. Teren je zelo razgiban – od trave do skalovja, naklon pa v povprečju 35 %. Pretekla tri tovrstna tekmovanja so, podobno kot Red Bull 400, potekala v znamenju znoja, pekočne v pljučih in neznosnih bolečin v mečih.

Lani sta v ospredju približno dve uri med seboj moči merila Marco Moletto in Philip Götsch ter se odločila prečkati ciljno črto skupaj. Zastavica je zaplapolala, ko je štoparica pokazala 2h 8min 29s. Rekord je zaenkrat v lasti Remija Bonneta, ki je leto prej do cilja potreboval 2h 1min 57s.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497