Moskisvet.com
Policijo v primeru umora treh manekenk sledi vodijo do tihotapcev drog.

Novice

Tragično: Zakaj so morale umreti tri manekenke?

M.K.
23. 03. 2015 08.14
2

Pri belem dnevu so neznanci sredi nadvoza ustavili srebrnosiv kombi. 28-letna Alma Mariela Ordóñez Vargas, 21-letna Madelyn Ramírez Zambrano in leto mlajša Blanca Alejandra Velásquez Mejía so morale nemudoma izstopiti in se uležti na asfaltirana tla. Nato so se slišali streli ...

Alma Mariela Ordóñez, Blanca Alejandra Velásquez Mejía in Madeline Ramírez Zambrano.
Alma Mariela Ordóñez, Blanca Alejandra Velásquez Mejía in Madeline Ramírez Zambrano. FOTO:
Zakaj so morale na sončno nedeljsko dopoldne v središču glavnega mesta Hondurasa umreti tri manekenke: Alma Mariela Ordóñez Vargas, lastnica modne agencije in njena dva modela; Madelyn Ramírez Zambrano in Blanca Alejandra Velásquez Mejía? Kdo stoji za tem hladnokrvnim dejanjem? Je umor ukazala mafija, ki se ukvarja s tihotapljenjem drog? Policija naj bi prišla na zanimivo sled: nedeljski krvavi umor naj bi bil po poročanju tamkajšnjega časopisa 'La Prensa' povezan z dvema drugima umoroma, ki sta se zgodila v začetku meseca. 2. marca je bil pred svojim domom namreč ugrabljen poslovnež Alvaro Andres Bolívar Solarte. Dan zatem so ga našli mrtvega v enem izmed okoliških parkov. Motiv za umor naj bi bilo njegovo sporno poslovanje: s trgovanjem z mamili naj bi pod sebe skopal veliko denarja, ki naj bi bil sicer last neke druge kriminalne združbe.

Solartejevo truplo naj bi njegova soproga Doris želela prepeljati v Kolumbijo, saj naj bi želela, da ga k večnemu počitku položijo na domačih tleh. Ko je nekaj dni po krvavem umoru v mrliški vežici urejala vse potrebne formalnosti za prevzem trupla, naj bi tudi njo ugrabili neznani moški. Želeli naj bi, da jim vrne denar, ki ga je ukradel njen pokojni soprog, a ker naj bi jih kljub mučenju tudi ona zavrnila, so jo enostavno hladnokrvno ubili.

Umor treh manekenk v Hondurasu
Umor treh manekenk v Hondurasu FOTO: YouTube
Kako je to povezano z umorom manekenk?

Po poročanju policije naj bi bila Doris dobra prijateljica Alme Mariele, ene izmed trojice manekenk, ubitih v nedeljo. Prav ona naj bi bila tarča napada neznanih moških, ki so izvedli krvavi pohod. »Najprej so ubili Almo, nato še preostali dve dekleti,« je medijem zaupal tiskovni predstavnik policije Leonel Saucedo. V nedeljo zjutraj okrog 9.30 po lokalnem času je srebrnosiv kombi s šestimi moškimi in petimi ženskami na krovu vozil po glavnem mestu Hondurasa Tegucigalpi. Skupinica je bila namenjena na neko prireditev. Na enem izmed nadvozov naj bi jih prehitelo črno terensko vozilo in jih prisililo, da so se ustavili. Iz terenca naj bi skočili trije do zob oboroženi neznanci, se odpravili do kombija in od treh manekenk, 28-letne Alme Mariele Ordóñez Vargas, 21-letne Madelyn Ramírez Zambrano in leto mlajše Blance Alejandre Velásquez Mejía, zahtevali, da izstopijo in se uležejo na cesto.

Nato naj bi po pričanju potnikov v kombiju odjeknili streli. Neznanci naj bi v trojico lepotic izstrelili 15 nabojev. Sprva naj bi merili v zgornje dele telesa, na koncu pa naj bi jih dokončno pokončali s strelom v glavo. Nato so odhiteli do terenca in zbežali, za njimi pa so ostala tri trupla: dve žrtvi sta ležali na tleh, ena je sedela, naslonjena na betonsko steno mostu. Vse tri so obdajale velike mlake krvi. Zanje je bila vsakršna pomoč zaman, preostali potniki v kombiju pa so jo odnesli brez večjih poškodb.

Kaj je Alma Mariela vedela o umazanem denarju? Jo je prijateljica Doris vpletla v celotno zadevo in jo nevede poslala v smrt? To so vprašanja, odgovorov na katera preiskovalci najbrž nikoli ne bodo dobili. Sicer pa to ni edina povezava, ki buri duhove: umorjeni poslovnež Alvaro Andres Bolívar Solarte naj bi bil tesni sodelavec Davida Ruiza, katerega brat Plutarco sedi v zaporu zaradi umora Miss Hondurasa Marie Jose Alvarado in njene sestre Sofie.

Policijo v primeru umora treh manekenk sledi vodijo do tihotapcev drog.
Policijo v primeru umora treh manekenk sledi vodijo do tihotapcev drog. FOTO: YouTube

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497