Moskisvet.com
igranje iger - 1

Novice

Ubilo ga je ...

S.R.
19. 07. 2012 12.43
7

Še ena žalostna smrtna žrtev zaradi igranja računalniške igre. Novica znova prihaja iz Tajvana, kjer se je podoben primer pripetil že februarja letos. Takrat je bil žrtev 23-letnik, tokrat pa je bilo neprekinjeno igranje usodno za 18-letnika, ki naj bi bil zaradi neprestanega igranja kar dva dni brez hrane in pijače.

Neprekinjeno igranje računalniških iger je usodno za mnogo najstnikov.
Neprekinjeno igranje računalniških iger je usodno za mnogo najstnikov. FOTO: iStockphoto

Najstnika iz Tajvana sicer mediji omenjajo samo po priimku Chuang, znano pa je, da je 13. julija okoli poldneva rezerviral zasebno sobo v kavarni v Tainanu v južnem delu Tajvana. Tam se je lotil igranja priljubljene igre Diablo 3.
15. julija zjutraj ga je spečega za mizo našla natakarica lokala in ga zbudila. Chuang naj bi po poročanju tiskovnih agencij napravil nekaj korakov, nato pa se zgrudil. Skupno naj bi igral kar 40 ur. Reševalci so ga sicer kar se da hitro odpeljali v bolnišnico, kjer pa so kmalu po prihodu lahko le razglasili njegovo smrt. Obdukcija sicer še ni bila opravljena, zdravniki pa sumijo, da je predolgo sedenje povzročilo kardiovaskularne probleme. Chuang je sicer igral najnovejše nadaljevanje priljubljene igre Diablo 3, ki jo je razvilo podjetje Activision Blizzard iz ZDA.
Kot omenjeno, je letos to že druga smrtna žrtev na Tajvanu, katere vzrok je predolgo neprekinjeno igranje računalniških iger. Omenjenega 23-letnika so februarja v Novem Tajpeju našli mrtvega na stolu, roke pa je še vedno držal na tipkovnici. Igral naj bi kar 23 ur skupaj. Vzrok smrti je bil zastoj srca. A čeprav se velika večina smrtnih primerov zaradi igranja iger zgodi v Aziji, kjer so računalniške igre prav zares zelo priljubljene, tudi preostali svet žal ni izjema. V ZDA je namreč lani umrl 20-letnik iz Sheffielda, ki je zaradi 12-urnega neprekinjenega igranja dobil strdek v krvi. Igre so dobra zabava in dobrodošla sprostitev, a tako kot vsega ostalega se je treba tudi tovrstne zabave lotevati z glavo in predvsem z veliko mero zmernosti.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394